Obnoviť stránku

Slúchadlá

Slúchadlá s aktívnym potlačením hluku (ANC): Ako fungujú a ktoré vybrať?

S funkciou ANC, teda Active Noise Cancelling sa stretávame pri čím ďalej tým vyššom počte modelov slúchadiel. Funkcia pomáha eliminovať rušivé zvuky z okolia (napríklad ak cvičíme v posilňovni alebo ideme v mestskej hromadnej doprave) a zvyšovať komfort nášho počúvania. Ako táto funkcia funguje a aké má výhody a nevýhody?

True Wireless – čo sú „skutočne bezdrôtové“ slúchadlá a majú nejaké nevýhody?

True Wireless slúchadlá ponúkajú kvalitné počúvanie pri zachovaní slobody pohybu. Ich vznik umožnil rad technologických inovácií – akých? Ako TWS slúchadlá vlastne fungujú a na čo si v ich prípade dať pozor, sa dozviete v tomto článku.

Drôtové vs. bezdrôtové slúchadlá (HLAVNÉ ROZDIELY)

Bezdrôtové slúchadlá sú veľmi praktické na šport, na cestovanie aj na domáce počúvanie, avšak skutoční audio nadšenci by k nim mali množstvo výhrad. Výhody a nevýhody drôtových a bezdrôtových slúchadiel si preto v tomto článku porovnáme.

Čo je ANC (aktívne potlačenie hluku)?

ANC je technológia potlačenia okolitého hluku, ktorú nájdeme v moderných bezdrôtových slúchadlách. Využíva súpravu mikrofónov, ktorými hluk sníma, a vnútri slúchadiel k nemu vytvára akustické protivlny, čím hluk eliminuje. Má ale aj určité nedostatky. Aké? Aj to sa dozviete v tomto článku.

Ako vybrať bezdrôtové slúchadlá

S bezdrátovými sluchátky jste svobodní. Už žádný napnutý kabel, který se všude plete a jen o něj zakopáváte. Jedná se o univerzální typ sluchátek, která lze dobře využít u počítače, při sledování televize, hraní her, ale i toulkách po městě, sportu a cestování.

Hlavový most

Hlavový most spája mušle slúchadiel. Môže byť vyrobený zo železa alebo ocele, v prípade lacných slúchadiel z plastu. Hlavový most je spravidla konštruovaný tak, aby ho bolo možné posúvať, teda aby pasoval na rôzne veľkosti hlavy.

Náušníky

Časť slúchadiel, ktorá prichádza do kontaktu s uchom. Náušníky sú mäkké, aby boli pohodlné aj pri počúvaní niekoľko hodín. Vyrábajú sa zo semišu, tkaniny alebo umelej kože.

Impedancia

V parametroch slúchadiel sa stretávame s pojmom impedancia. Ide o parameter, ktorý by sa nemal podceňovať. V podstate totiž vyjadruje to, ako veľmi dobre – alebo ako veľmi zle, si vaše slúchadlá budú rozumieť so zdrojom zvuku, telefónom, prehrávačom alebo receiverom.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12