Obnoviť stránku

Arduino Robot

5 1 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Arduino Robot

Arduino je Open-Source platforma pre jednoduchý návrh a vývoj elektronických programovateľných zariadení . Je veľmi vhodná pre rýchle prototypovanie hračiek, zariadení a ovládacích a regulačných aplikácií bez potreby hlbšej znalosti princípov elektroniky. Bez nutnosti spájkovania a s pomocou jednoduchého vývojového prostredia a programovacieho jazyka tak vytvoríte napríklad seriózne monitorovacie zariadenie s rôznymi senzormi, alebo zostavíte diaľkovo ovládaného robota.

Arduino Robot je prvá oficiálna aplikácia Arduino v pohyblivom zariadení. Kolesový robot obsahuje dva mikrokontrolóry na dvoch zvláštnych doskách. Jedna z nich sa stará o ovládanie motorov a druhá potom sníma dáta zo senzorov a rozhoduje o riadení robota. Každú z dosiek je možné nezávisle naprogramovať. Obe sú založené na mikrokontrolóri ATmega32u4 . Väčšina portov mikrokontrolórov je pripojená k zabudovaným snímačom a perifériám.

Výhodou zariadenia Arduino je jednoduché pripojenie na počítač a programovanie . Obe dosky na Arduino Robot sú vybavené USB konektorom a po pripojení na PC sa hlási ako sériový port. Vlastné programovanie prebieha v jednoduchom prostredí Arduino IDE za pomoci jazyka odvodeného z wiring. Kód je tak veľmi prehľadný a oddeľuje programátora od zložitej konfigurácie hardvéru.

Parametre a špecifikácia:

Mikrokontrolóry:
Čip: ATmega32u4
Frekvencia: 16 MHz
Pamäť: 32 kB, 4 kB využité bootloaderom
SRAM: 2,5 kB
EEPROM: 1 kB (interné), 512kb (externé)

Periférie:
Klávesnica 5 x tlačidlo
Potenciometer
Plne farebný LCD displej
Slot na SD kartu
Reproduktor 8 Ohm
Digitálny kompas
5 x IR senzor
2 x motor

Rozhranie:
USB 2.0
SPI konektor, I2C, TWI

Napájací konektor

Rozmery:
19 x 10 cm

Kód:  ARD102a
Produktové číslo:  A000078
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19