Obnoviť stránku

27 "EIZO ColorEdge CG277-BK

4,8 4 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

27 "EIZO ColorEdge CG277-BK

Model EIZO CG277 - ColorGraphics je súčasťou ponuky profesionálnych fotografických monitorov rady ColorEdge s farebným rozsahom schopným z 99% pokryť farebný štandard AdobeRGB (1998) a zaručujúcim dokonca plné 100% pokrytie štandardu sRGB IEC61966-2.1.
Monitor sa ľahko kalibruje vďaka integrovanému kalibračnímu senzoru, ktorý zároveň dokáže plniť automatickú autokorekčnú funkciu a monitor tak dlhodobo udržiavať bez zásahu obsluhy v nakalibrovanom stave.

Profesionálne funkcie kalibrácie


Najnovšie modely CG - ColorGraphics sú vybavené integrovaným kalibračným senzorom pre ich jednoduchú a rýchlu kalibráciu. Zároveň, je možné pomocou toho istého senzora, monitor pravidelne a plne automaticky rekalibrovať a udržiavať tak jeho stav od poslednej kalibrácie.

Korelácia (zosúladenie) interného senzora podľa externej kalibračnej sondy


Softvér EIZO ColorNavigator 6 umožňuje korekciu interného senzora podľa výsledkov nameraných externým kalibračným senzorom. Interný senzor sa potom správa ako externý senzor a užívateľ ho môže ponechať schovaný v šuplíku a pre následné kalibrácie sa spoľahnúť iba na integrovaný kalibračný senzor. Korelácia sa využíva tiež na pracoviskách, kde všetky monitory nie sú vybavené integrovaným kalibračným senzorom a pritom je potrebné zabezpečiť rovnakú presnosť kalibrácie pre všetky monitory na pracovisku .

Homogénny obraz


Homogénneho obrazu je dosiahnuté vďaka automatickej korekcii jasových a farebných odchýlok jednotlivých pixelov = DUE (Digital Uniformity Equalizer). Odchýlky jasu a chromatickosti jednotlivých obrazových bodov spôsobujú tzv. "Nehomogenitu" obrazu, ktorá sa navyše mení podľa okolitej teploty a nastaveného jasu a bieleho bodu monitora. Dôsledkom je rôzne farebné podanie zobrazovaných fotografií umiestnených v rôznych častiach obrazovej plochy.
Tento "zlozvyk" definitívne rieši EIZEM. Patentovaná technológia elektronickej korekcie jasových a farebných odchýlok jednotlivých pixelov, ktorá je optimalizovaná pre práve nastavený jas a biely bod monitora, a pre ktorú EIZO používa názov technológie DUE = Digital Uniformity Equalizer. Nový vylepšený obvod DUE navyše rieši homogenitu obrazovky nielen nezávislou na nastavenom jasu monitora, ale rovnako na nastavení farebnej teplote bieleho bodu !


Individuálne kalibrácia každého monitora radu ColorEdge

Každý jednotlivý kus modelového radu ColorEdge (CS/CX a CG) je individuálne kalibrovaný pomocou presných kalibračných sond ešte predtým, ako opustia výrobnú linku EIZO. Tým sú zaručené minimálne výrobné odchýlky medzi jednotlivými vyrobenými kusmi a teda ľahká použiteľnosť tzv. "Generických" (= továrenských priemerovaných) farebných profilov jednotlivých modelov.

10-bit DP (DisplayPort)


Modely CS/CX a CG sú automaticky už štandardne vybavené moderným videoportem DP (DisplayPort), ktorý je však naviac vybavený ďalšiu podpornou vstupnou elektronikou pre spracovanie ako 8-bitových, tak rovnako aj 10-bitových vstupných videosignálov z moderných grafických kariet. Monitor je schopný zobraziť naraz až 1 mld. Farebných odtieňov a prechody medzi veľmi blízkymi farebnými odtieňmi,  je možné zobraziť oveľa jemnejšie a presnejšie, ako kedykoľvek predtým!

Automatické prepínanie vstupov vrátane zdieľaných periférií (myš, klávesnica)


K bezproblémovému pripojeniu moderných počítačov slúžia vstupy 10-bit DP (DisplayPort), 8-bit DVI-D a novo tiež HDMI, ktorý je schopný navyše spracovať nielen kódované RGB ale tiež YCbCr dáta až do rozlíšenia 1920x1080 ! Monitor je vybavený dvoma USB-streamami , ktoré umožňujú plynulé prepínanie až dvoch videovstupovz vrátane zdieľania dvoch USB periférií (napr. Klávesnica a myš). Prepnutím príslušného vstupu videa sa tak automaticky priradí USB klávesnica a myš počítaču pripojenému na práve aktívny video vstup. Klávesnicu a myš možno napr. zdieľať dvoma PC súčasne bez ich prepojovania.

Vynikajúca odozva a ostrosť obrazu


Užívateľov, ktorí by radi využili tento model tiež pre spracovanie videa, milo prekvapí veľmi rýchla odozva - 6 ms (GG) spoločne s možnosťou ručného ostrenia obrazu , ktorá búra hranice doterajších predstáv o "pomalých" IPS-monitoroch.
Vďaka následujcím funkciám je tento monitor ideálny pre úpravu videa a post produkciu :

Vstup DP (DisplayPort) podporuje rozlíšenie 4Kx2K/


Monitor CG277 umožňuje pomocou vstupu DP spracovávať a zobrazovať videosignál 4Kx2K , s ktorým pracujú moderné digitálne TV-štúdiá a kiná s rozlíšením až 4.096x2.160@30Hz a 3.840x2.160@30Hz a konvertovať ho do natívneho rozlíšenia monitora 2.560x1.440.

1080/24p Playback


Monitor CG277 podporuje zobrazovanie priamo vo filmovom formáte 1080/24p bez prepočítavania do 50 alebo 60 snímok za sekundu.

Profesionálne kalibrácia = ColorNavigator 6


Na účely kalibrácie má užívateľ k dispozícii zadarmo,plnú verziu profesionálneho softvéru ColorNavigator 6, ktorá umožňuje jednoduché vytvorenie farebného profilu nielen vlastného monitora, ale aj akéhokoľvek iného zobrazovače (monitor, tablet, chytrý telefón, atď.). Navyše dokáže simulovať aj tlačové zariadenia, ak je známy ich farebný profil.

Vynikajúce podanie čiernej aj v tmavých miestnostiach


Povrch obrazovky je vybavený novou polomatnou vrstvou , Ktorý podstatne vylepšuje podanie čiernej, ktorá už nie je z bočných uhlov pohľadu "svetlejšia" a zaručuje tak konštantné kontrastné pomery aj v relatívne tmavých miestnostiach. Ďalšou príjemnou vlastnosťou novej povrchovej vrstvy je prakticky nulové trblietanie na jednolitých farebných plochách, ktoré tak pôsobia úplne pokojným a čistým dojmom.

Vynikajúca ergonómia - nový flexibilný stojan


S novým stojanom je možná ľahká manipulácia s 27 "panelom za každých okolností a pre každého užívateľa. Stojan podporuje výškové nastavenie v rozmedzí 151,5 mm, ďalej natáčania o 344 °, naklápanie až o 25 ° a nakoniec tiež ešte rotáciu panelu o 90 ° - teda otočenie panelu do polohy "na výšku" (funkcia pivot) pre pohodlné prehliadanie "dlhých" webových stránok.
{C}

Profesionálne fotografické tienidlo v cene!



Súčasťou dodávky je tiež profesionálne fotografické tienidlo, ktoré zabraňuje nežiadúcim vedľajším odrazom okolitého svetla na obrazovú plochu monitora.
{C}

Parametre a špecifikácia

Záruka

Rozšírená záruka Predĺžená záruka

Uhlopriečka a rozlíšenie

Uhlopriečka 27 " (68,58 cm)
Rozlíšenie 2560×1440

Konštrukcia

Konštrukcia Rovná

Technológie panela a obrazovky

Typ panela IPS
Obnovovacia frekvencia 60 Hz
Odozva 6 ms
Maximálny jas 300 cd/m2
Povrch displeja Matný

Pomer strán

Pomer strán 16:9

Podsvietenie a farba

Farebná hĺbka 10 bit

Pripojenie

Grafické rozhranie HDMI, DisplayPort, DVI
Štandardy grafického rozhrania HDMI 1.4
Štandardy dátového rozhrania USB 2.0

Vlastnosti a funkcie

Vlastnosti Nastaviteľná výška, Pivot

Farba

Farba Čierna

Rozmery a hmotnosť

Šírka 65 cm
Výška 57,7 cm
Hĺbka 28 cm
Hmotnosť 12,8 kg
Kód:  WL579i
Produktové číslo:  CG277-BK
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12