Obnoviť stránku

XFX Radeon RX 480 8GB GTR Dual Fan

5 6 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

XFX Radeon RX 480 8GB GTR Dual Fan

Nová generácia herných grafických kariet AMD Radeon RX je tu. Model Radeon RX 480 s 8GB pamäťou z dielne XFX nenechá žiadneho hráča chladným. Karta je založená na zbrusu novej architektúre Polaris 10 a 14nm výrobnej technológii, ktorá redukuje energetickú náročnosť čipu a dosahuje strhujúceho grafického výkonu. Vďaka podpore technológie CrossFire môžete tento výkon ešte viac umocniť. Výrobca počíta s plným využitím karty v oblasti virtuálnej reality a hi-end gaming, čomu zodpovedajú aj jej špecifikácie.

Kľúčové vlastnosti

  • Najnovšia architektúra s množstvom nových technológií
  • Neprekonateľný pomer cena / výkon oproti konkurencii - najmä GeForce GTX 960 a 970
  • Dostatočný výkon pre plynulé hranie súčasných i budúcich hier
  • Plná podpora rozhrania DirectX 12 a Vulcan
  • Patentovaný chladič s technologiou Swap Hard
  • Pripravená na virtuálnu realitu
  • HDMI 2.0b DisplayPort 1.3 zvládajú prenos 4K obrazu pri 60 Hz

Virtuálna realita na dosah

Pôsobivé a pohlcujúce zážitky, ktoré prináša hit tohto roku, virtuálna realita (VR), boli doteraz výsadou drahých high-end kariet. AMD si s modelom Radeon RX 480 kladie za cieľ zoznámiť s touto technológiou čo najviac zákazníkov a vďaka priaznivej cenovke sa jej to môže podariť. So samotným GPU spolupracuje 8GB GDDR5 pamäť. Výpočtovou silou viac ako 5 TFlops sa môže tento kus rovnať čipom Pascal konkurenčnej značky NVIDIA, ktoré sú ale dvojnásobne drahšie.

Náskok v rozlíšení aj snímkových frekvenciách

Karta ponúka výborný pomer ceny a výkonu a plne vyhovuje súčasným herným trendom. Na jej tele nájdete trojicu výstupov DisplayPort 1.3, HDMI 2.0b výstup na DL-DVI-D. Celkovo je možné zapojiť až 5 monitorov zároveň. Nechýba podpora technológií Freesync pre hladký obraz a HDR pre skvelé farebné výsledky. Architektúra Polaris ďalej preberá na svoje plecia akceleráciu formátu H.265 až vo 4K rozlíšení a dokonca pri 60 snímkach za sekundu. Užite si fascinujúci herný zážitok vo 4K rozlíšení s maximálnymi detailami. Technológia AMD FreeSync sa stará o to, aby bola vykreslená herná scéna maximálne plynulá. 

Patentovaný chladič s výmennými ventilátormi

Spoločnosť XFX osadila kartu svojim úplne novým chladičom unibody VRM, ktorý vďaka svojej konštrukcii perfektne odvádza odpadovú teplotu a zvyšuje tepelnú účinnosť až o 40% oproti referenčnému chladiču. Výhodou chladiča sú dva výkonné ventilátory s funkciou Hard Swap, ktorá umožňuje ľahko vybrať samotný ventilátor a tak ho vymeniť za lepší. Dizajn karty dopĺňa štýlovo podsvietené logo firmy. 
Kvalitné spracovanie podtrhuje hliníkový zadný plát, ktorý spevňuje celú konštrukciu grafiky a zároveň pridáva dodatočné chladenie.

 

Parametre a špecifikácia

Rozmery

Šírka 280 mm
Výška 40 mm
Hĺbka 124 mm

Čip

Modelové označenie RX 480
Počet stream procesorov 2 304×
Výrobné technológie 14 nm

Výkon a použitie

Použitie Hranie hier

Pamäť

Typ pamäte GDDR5

Frekvencia

Frekvencia jadra 1 288 MHz
Frekvencia pamäte 8 000 MHz (8 GHz)

Rozhranie

Na pripojenie k PC PCI Express x16 3.0
Na pripojenie monitora DisplayPort, DVI, HDMI
Počet výstupov 5

Technológia

Špeciálne funkcie grafickej karty Radeon VR-Ready

Chladenie

Typ chladiča Aktívny
Veľkosť chladiča Dvojslotový

Spotreba

Kód:  XFX113e3
Produktové číslo:  RX-480P8DFA6

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14