Obnoviť stránku

Večeriame spoločne alebo Rýchle a jednoduché varenie s Tefalom

Aktualizované

Spoločnú rodinnú večeru pripravuje na Slovensku stále menej a menej rodín. Tento dôležitý spoločenský rituál bohužiaľ stráca na obľube. U väčšiny prípadov je tomu na vine málo času a neznalosť rýchleho varenia. Spoločné večere buď rýchlo odbijeme, alebo ich priamo vynechávame. Spoločnosť Tefal sa rozhodla ísť tejto výzve naproti. Vyrába veľa kvalitných výrobkov a elektrospotrebičov, ktoré sú neodmysliteľnými domácimi pomocníkmi a s prípravou večerí aj všetkých ostatných jedál hravo pomôžu.

Večeriame spoločne alebo Jednoduché a rýchle varenie s Tefalom

Večeriame spoločne - OBSAH

  1. Večeriame spoločne - rýchle recepty pre celú rodinu
  2. 5 receptov pre vysokorýchlostný mixér Ultrablend Cook
  3. 4 recepty pre elektrický gril OptiGrill
  4. 5 receptov pre ručný sekáčik 5 SECOND CHOPPER
  5. 4 recepty s chytrým riadom Ingenio
  6. 5 receptov pre tlakový hrniec ClipsoMinut'®

Večeriame spoločne - rýchle recepty pre celú rodinu

Spoločné večere sú dôležitým rodinným rituálom, ktorý je žiaľ v dnešnej dobe skôr ojedinelý. Nedostatok času a únava po celom dni nás väčšinou prinútia k tomu, že spoločné večere vynechávame. Spoločnosť Tefal so svojím projektom #veceriamespolocne pripomína dôležitosť pravidelných rodinných večerí a ich pozitívny vplyv na rodinné väzby, zdravie detí i dospievajúcich. Nejedná sa však o výzvu samoúčelnú. Značka Tefal ako tradičný inovátor ponúka produkty, ktoré každodennú prípravu večerí uľahčia. Či už sa jedná o vysokorýchlostný mixérUltrablend Cook, kontaktný elektrický Optigrill, inteligentný riad Ingenio, ručný sekáčik 5 second chopper, alebo moderný a bezpečnostne vylepšený tlakový hrniec Clipso.

Nechajte sa inšpirovať viac ako 20 rýchlymi receptami a spoznajte, ako ľahko možno pripraviť chutnú a zdravú večeru pre celú rodinu. Elektrospotrebiče a riady Tefal budú vašimi nenahraditeľnými pomocníkmi a pomôžu vám s prípravou.

5 receptov pre vysokorýchlostný mixér Ultrablend Cook

Lahodné krémové polievky, smoothie, pyré, omáčky, kompóty, mandľové mlieko, ľadová triešť, alebo mliečne koktaily. S vysokorýchlostným mixérom Ultrablend Cook je príprava všetkých týchto pokrmov hračka - zvolíte jeden z 8 predvolených automatických programov a čakáte, až vás stroj zavolá k stolu. Po spoločnej večeri dolejete trošku vody a stlačíte funkciu automatické čistenie.

Večeriame spoločne – vysokorýchlostný mixér Tefal Ultrablend Cook

Prehrať video

Brokolicová krémová polievka

Krémové polievky patria k tým najobľúbenejším rýchlym večeriam, hlavne v nabitých dňoch, plných zhonu. Stačí zvoliť tú správnu príchuť a potom len počkať, až vás kuchynský pomocník Tefal Ultrablend Cook zavolá celú rodinu k stolu.

Rýchle recepty - brokolicová polievka

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút / Varenie 0:39

Ingrediencie:

1 brokolica
3 zemiaky
1 cibuľa
domáci vývar podľa chuti a potreby
voda podľa potreby
1 lyžička oleja
1 lyžička soli
zmes semienok (tekvicové, slnečnicové, ľanové, ...), opražených
panenský olivový alebo tekvicový olej na pokvapkanie

Postup prípravy:

Do vysokorýchlostného mixéra Tefal Ultrablend Cook dajte brokolicu, zemiaky a cibuľu - všetko pokrájané na kúsky. Pridajte ďalšie ingrediencie a zapnite program Soup. Potom už len počkajte na dohladka rozmixovanú krémovú polievku. Každú porciu ozdobte opraženými semienkami a pokvapkajte olejom.

Hubová omáčka podľa šéfkuchára Ondreja Slaniny

Omáčky sú vždy vítanou pochutinou, deti ich jednoducho milujú. Vďaka meniacej sa sezóne potom môžete voliť rôzne ingrediencie. Naša rodina má k večeri najradšej hubovú omáčku, ktorá pripomína letné prechádzky do prírody... Navyše pomocou vysokorýchlostného mixéra Tefal Ultrablend Cook je príprava otázkou pár minút.

Hubová omáčka podľa šéfkuchára Ondreja Slaniny

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút / Varenie 0:20

Ingrediencie:

250 g čerstvých húb
160 g zemiakov, olúpaných
100 ml 33% smotany
50 g masla
200 ml zeleninového vývaru
soľ
1 lyžička mletej rasce
troška petržlenovej vňate

Postup prípravy:

Huby nakrájame na kocky spolu so zemiakmi. Spolu s ostatnými surovinami vložíme do vysokorýchlostného mixéra Tefal Ultrablend Cook a zapneme program omáčka (Hot sauce). Potom už len stačí servírovať - s chlebom, alebo napríklad s plátkami doružova upečenej bravčovej panenky.

Hubová polievka s kyslou smotanou

Sezóna húb je spojená s babím letom, my si ich ale s rodinou radi pripomíname celoročne. Preto ich nakladáme, sušíme alebo mrazíme, aby sme si na slnečné dni začínajúcej jesene mohli kedykoľvek zaspomínať. Napríklad pri chutnej večeri, ktorej príprava je s pomocou mixéra Tefal Ultrablend Cook úplnou hračkou.

Hubová polievka s kyslou smotanou

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút / Varenie 0:39

Ingrediencie:

500 g čerstvých húb
100 g masla
600 ml zeleninového vývaru
400 g kyslej smotany
troška petržlenovej vňate
šťava z 1 citróna
1 lyžička sušeného tymiánu
½ lyžičky mletej rasce
soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Huby nakrájame na kocky a spoločne s ostatnými surovinami vložíme do vysokorýchlostného mixéra Tefal Ultrablend Cook a zapneme program polievka. Keď je hotové, podávame s krajcom chleba alebo plátky iného pečiva.

Jablkové smoothie so zeleninou

Niektoré pracovné dni sú vyčerpávajúce a na výdatnú večeru nie je chuť... Alternatív je veľa, ale s rodinou si často radi dávame smoothie. Je bohaté nielen na vitamíny, ale aj výdatné a zasýti tak akurát! Stačí len vybrať suroviny, nasypať ich do vysokorýchlostného mixéra Tefal Ultrablend Cook a za pár minút môžeme servírovať!

Jablkové smoothie so zeleninou

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 20 minút / Bez varenia 0:05

Ingrediencie:

400 ml jablkového džúsu
2 jablká
2 stonky zeleru
2 mrkvy
2 lyžičky bazalkových semienok (vopred namočených na cca 15 minút)
2 stonky mäty
2 lyžice medu
šťava z 1 citróna
1 hrsť ľadu

Postup prípravy:

Jablko olúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do vysokorýchlostného mixéra Tefal Ultrablend Cook, prilejeme džús, pridáme lístky mäty, namočené semienka bazalky, nakrájanú mrkvu a stonkový zeler na kocky. Pridáme ľad, med a šťavu z citróna. Zapneme program Smoothie, počkáme na signál a podávame!

Varené víno s jablkom a hruškou s hrozienkami v rume podľa Ondreja Slaniny

Ak pozvete na večeru celú rodinu, môžete dospelých prekvapiť týmto lahodným hrejivým nápojom, s ktorého prípravou vám pomôže mixér Tefal Ultrablend Cook. Deťom môžete pripraviť nealkoholickú verziu z hroznového džúsu (hrozienka môžete namočiť do čierneho čaju)!

Varené víno s jablkom a hruškou s hrozienkami v rume podľa Ondreja Slaniny

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 2-4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút

Ingrediencie:

200 ml červeného vína
100 ml vody
1 hruška
1 jablko
½ lyžičky mletej škorice
20 g vanilkového cukru
1 vetvička mäty
½ lyžičky drveného badiánu
3 drvené klinčeky
20 g hrozienok
40 ml rumu

Postup prípravy:

Hrušku a jablko zbavíme jadierok a vložíme do vysokorýchlostného mixéra Tefal Ultrablend Cook. Pridáme korenie, vanilkový cukor, zalejeme vodou a vínom, pridáme lístky mäty a zapneme na program kompót (Compote). Do hotového vareného vína pridáme namočené hrozienka v rume aj s rumom.

i Obnovte tradíciu, ktorá má význam. Začnite večerať spoločne. Objavte s Tefalom rýchle recepty pre celú rodinu #veceriamespolocne

4 recepty pre elektrický gril OptiGrill

S elektrickým kontaktným grilom OptiGrill mmôžete grilovať po celý rok. Vďaka senzorom zmeria hrúbku mäsa, takže vybraný hovädzí steak, alebo grilovaná ryba budú vždy presne podľa vašich predstáv. Displej mení farbu, zobrazuje fázu prípravy a upozorňuje zvukovým signálom na presný stav grilovania. Povrch grilu je vyrobený z nepriľnavého povrchu, ľahko sa čistí (pokojne aj v umývačke, pretože dosky sú vyberateľné).

Večeriame spoločne - elektrický gril OptiGrill

Prehrať video

1. Portobello plnené zeleninou a syrom

Keď hľadáte tú správnu alternatívu k mäsovej večeri a nič vás nenapadá, odpoveď nájdete pri grile Tefal OptiGrill + XL. Pripravíte v ňom totiž ľahko napríklad aj plnené portobello, ktoré si bude chcieť pridať aj otec.

Elektrický gril – recepty

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút / Grilovanie 0:10

Ingrediencie:

4 šampiňóny portobello
200 g cukety
50 g cibule
1 ks červenej papriky
3 strúčiky cesnaku
100 g mozzarelly
8 lístkov bazalky
dve lyžice olivového oleja
soľ
korenie

Postup prípravy:

Šampiňóny pokvapkáme olejom a vložíme do Tefal OptiGrill + XL rozpáleného na program Zelenina. Necháme dve minúty grilovať a vyberieme.

Cuketu a papriku nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Bazalku nasekáme na rezance. Na oleji v panvici orestujeme dosklovata cesnak a cibuľu, pridáme papriku a cuketu. Orestujeme dozlata. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a pridáme natrhanú mozzarellu a posekanou bazalku. Premiešame.

Pripravenou zmesou naplníme portobella a vložíme do Tefal OptiGrill + XL rozpáleného na program Steak. Grilujeme do fázy Medium.

Kuracie supreme s bylinkovým maslom a grilovanou špargľou

Rýchla, ale hlavne chutná večera uprostred týždňa. Ideálne na elektrickom kontaktnom grile Tefal OptiGrill + XL. Vychutnáte si ľahkú, a pritom originálnu večeru.

Kuracie supreme s bylinkovým maslom a grilovanou špargľou

Náročnosť: Ľahké

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút / Varenie 0:20

Ingrediencie:

4 kusy kuracích pŕs s kosťou a kožou
2 štipky petržlenovej vňate
2 štipky tymiánu
1 lyžica olivového panenského oleja
2 štipky oregana
80 g masla
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
20 ml olivového oleja
600 g bielej ošúpanej špargle
ružové korenie
100 g masla
100 ml bieleho vína
1 šalotka

Postup prípravy:

Bylinky nasekáme najemno, zmiešame s maslom a roztlačeným cesnakom so soľou. Bylinkové maslo vložíme pod kožu pŕs. Prsia okoreníme a potrieme olejom. Vložíme do rozpáleného grilu Tefal OptiGrill + XL na program hydina a pečieme. Po upečení necháme odpočinúť asi 5 minút na teplom mieste a osolíme. Špargľu vložíme do grilu Tefal OptiGrill + XL na program zelenina a grilujeme domäkka. Osolíme a okoreníme ružovým korením. Šalotku nakrájame na jemno, vložíme do rajnice, zalejeme vínom a redukujeme asi na 1/5. Potom zašľaháme maslo a výpek z kurčaťa. Prípadne dosolíme.

Steak z vysokej roštenky v červenej curry paste

Naozaj jednoduchú a pritom luxusne vyzerajúcu (aj chutnajúcu) večeru pripravíte v elektrickom kontaktnom grile Tefal OptiGrill + XL. Jeho obsluha je jednoduchá, aj keď najčastejšie ho rád používa otec s bratom. Proste mužská záležitosť. Vždy spoľahlivo vyberú to pravé mäso, ktoré sa potom rozplýva na jazyku ako torta...

Steak z vysokej roštenky v červenej curry paste

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút / Grilovanie 0:10

Ingrediencie:

4 plátky rib eye steak (cca á 200 g)
2 lyžičky červené curry pasty
100 ml vlažnej vody
2 lyžice olivového oleja
zemiakové hranolky na podávanie

Postup prípravy:

Curry pastu rozmiešame vo vlažnej vode a pridáme 2 lyžice olivového oleja. Marinádou potrieme steaky. Necháme odležať cca 20 minút. Potom zotrieme marinádu a vložíme do grilu Tefal OptiGrill + XL. Nastavíme typ mäsa. Šikovný OptiGrill + XL si vypočíta výšku mäsa a sám ohlási zapípaním, kedy je steak rare, medium alebo well done. Steak potom vyberieme a na teplom mieste necháme odpočinúť asi 5 minút a osolíme. Podávajte so zemiakovými hranolkami.


Tip šéfkuchára: Skvelou prílohou ku steaku sú aj opekané zemiakové plátky, grilovaná kukurica a koriandrový dip. V šupke uvaríme 600 g mladých zemiakov. Do vriacej osolenej vody vhodíme 2 klasy kukurice, 15 minút varíme a potom necháme odkvapkať a osušíme. Zemiaky aj kukuricu nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. V mise prehodíme so sušeným cesnakom, soľou a 40 ml olivového oleja. Vložíme do grilu Tefal OptiGrill + XL rozpáleného na program zelenina. Pečieme dozlatista. Nakoniec rozmiešame 200 g tučné kyslej smotany s hrsťou nasekaného koriandra a 2 strúčiky cesnaku roztlačeným so soľou. Podávame ku steaku.

Burgery z hovädzieho mletého mäsa

Na poctivý burger z grilu nemusíte čakať až do leta! S elektrickým kontaktným grilom Tefal OptiGrill + XL si ho môžete dopriať kedykoľvek budete mať chuť ... Trebárs už dnes k večeri!

Pridať do kuchárky burger z hovädzieho mletého mäsa

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 20 minút / Grilovanie 0:10

Ingrediencie:

800 g hovädzieho mletého mäsa
olivový olej
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
4 žemle na burger
4 plátky čedaru
4 lyžičky majonézy
kučeravý šalát, umytý a natrhaný na väčšie kusy
1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
2 veľké nakladané uhorky, nakrájané na tenké kolieska
4 lyžičky dobrého kečupu

Postup prípravy:

Mäso rozdelíme na 4 rovnako veľké diely a rukami namočenými v studenej vode vytvarujeme z každého kúsku cca 2cm vysoký burger. Každý v dlaniach ľahko prepracujeme s olivovým olejom, z oboch strán osolíme, okoreníme a dáme bokom.

Žemle pozdĺžne rozkrojíme. Zapneme Tefal OptiGrill + XL, zvolíme ikonu programu "hamburger" a stlačíme tlačidlo OK. Akonáhle je gril rozohriaty na optimálnu teplotu upozorní nás pípnutím. Vložíme pripravené burgery a grilujeme do zaznenia zvukového signálu. Prvé pípnutie znamená Rare (jemne prepečený), druhé pípnutie Medium (prepečený) a tretí pípnutie Well done (dobre prepečený). Stupne prepečenia je možné sledovať aj podľa farby okrúhleho displeja. Potom gril odklopíme, na každý burger dáme plátok čedaru a necháme ešte minútku opekať na odklopenom grile spoločne s polovičkami žemlí otočenými reznou stranou nadol.

Potom spodnej časti opečených hrčiek potrieme majonézou, rozložíme na ne listy šalátu, pridáme mäso s opečeným syrom, naň plátky červenej cibule, uhorku a priklopíme vrchnou časťou žemle potretú z opečené strany kečupom.

5 receptov pre ručný sekáčik 5 SECOND CHOPPER

Revolúcia v krájaní pre bleskurýchlu prípravu domácich pokrmov! S ručným sekáčikom 5 SECOND CHOPPER Tefal je príprava zdravých domácich pokrmov zase o niečo jednoduchšia! Vysoko odolné nerezové nože si poradia so všetkými druhmi surovín a vďaka bezpečnostnému viečku môžete byť pri práci úplne v pokoji. V priehľadnej nádobe môžete ľahko sledovať veľkosť surovín: čím viackrát zatiahnete, tým jemnejšie nasekáte suroviny. Je to Sekáč do každej rodiny.

Večeriame spoločne - ručný sekáčik 5 SECOND CHOPPER

Prehrať video

Guacamole recept

Cheesecake recept

Recept na paradajkovú omáčku

Recept na šalát s quinoa

Recept na šalát Coleslaw

4 recepty s chytrým riadom Ingenio

Vďaka riadu Ingenio a jeho jednoducho odnímateľnej rukoväti môžete striedať nádoby jediným cvaknutím. Variť na platni, presunúť do rúry, servírovať priamo na stôl a zvyšky jedla uchovávať v chladničke. Chytrý riad Ingenio šetrí miesto vo vašej kuchyni. Riad môžete ukladať na seba, bez toho aby sa poškrabal. Vďaka nepriľnavému povrchu TITANIUM FORCE vydrží riad až dvakrát dlhšie. Patentované bezpečnostné a odnímateľné držadlo unesie až 10 kg a má desaťročnú záruku. Vyberať môžete z radu Ingenio AUTHENTIC, EXPERTISE, CHEF'S DELIGHT, PERFORMANCE, ELEGANCE.

Večeriame spoločne - chytrý riad Tefal Ingenio

Prehrať video

Zemiakové placky (príloha)

Rýchle recepty - Zemiakové placky

Náročnosť: Stredná

Počet porcií: Pre 6 osôb

Doba prípravy: Do 10 minút / Varenie 0:20

Ingrediencie:

1,4 kg nastrúhaných zemiakov
4 našľahané vaječné bielky alebo vaječná náhrada v zodpovedajúcom množstve
1 veľká cibuľa najemno nakrájaná
1 lyžica sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka
1/2 šálky múky
1 lyžica mletej papriky
soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Všetky ingrediencie dobre premiešajte. Vkladajte kopcovité lyžice do predhriatej panvice Ingenio. Raz obráťte. Osmažte do chrumkava.

Rybie filé

Rybie filé

Náročnosť: Stredná

Počet porcií: Pre 2 osoby

Doba prípravy: 5 minút / Varenie 0:10

Ingrediencie:

2 vaječné bielky
3/4 šálky strúhanky
2 lyžičky nastrúhaného parmezánu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžička mletej sladkej papriky
4 plátky čerstvej ryby podľa vlastného výberu

Postup prípravy:

Vaječné bielky zľahka našľahajte. Strúhanku, syr, petržlenovú vňať a papriku dobre premiešajte. Namočte plátky ryby do našľahaných bielkov a potom presuňte do strúhankovej zmesi. Dobre obaľte. Plátky osmažte v predhriatej panvici Ingenio. Raz ich obráťte. Jedlo je hotové, akonáhle je ryba nepriesvitná a strúhanka sa sfarbí dohneda.

Nadýchané syrové palacinky (príloha)

Rychlé recepty – nadýchané syrové palacinky

Náročnosť: Stredná

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: 5 minút / Varenie 0:25

Ingrediencie:

1 lyžica masla
3 vajcia alebo vaječná náhrada
1/2 hrnčeka múky
1/2 šálky odstredeného mlieka
štipka soli
1 šálka nastrúhaného parmezánu alebo syra Romano (prípadne zmesi 4 syrov)

Postup prípravy:

Predhrejte rúru na 200 ° C. Pomocou šľahača našľahajte v mise vajcia do peny. Pridajte múku, mlieko a soľ. Šľahajte, kým sa všetko nespojí v hladkú hmotu. Vareškou opatrne vmiešajte syr. V stredne veľkej panvici Ingenio rozpustite na strednom plameni maslo. Do rozpálenej panvice vlejte vaječnú zmes. Vložte do rúry a pečte asi 25 minút, kým zmes nenarastie a chytí zlatú farbu. Ihneď podávajte.

Sladko-kyslá červená kapusta (príloha)

Sladko-kyslá červená kapusta

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 6 osôb

Doba prípravy: 5 minút / Varenie 0:30

Ingrediencie:

1 hlávka červenej kapusty, nastrúhaná
1/2 šálky vody
2 lyžice koncentrovanej jablkovej šťavy
2 celé strúčiky cesnaku
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžice bieleho vínneho octu
1/2 čajovej lyžičky nastrúhaného zázvoru

Postup prípravy:

Všetky ingrediencie zmiešajte v panvici Ingenio a za občasného miešania varte na miernom ohni asi 30 minút alebo do zmäknutia. Vyberte cesnak. Podávajte horúce alebo studené.

5 receptov pre tlakový hrniec ClipsoMinut'®

Tlakový hrniec ClipsoMinut'® je rýchle a jednoduché riešenie s dokonalými výsledkami. Od mäsa, ryby, zeleninu až po dezerty. Tlakový hrniec ClipsoMinut'® zvládne všetko až dvakrát rýchlejšie. Je vyrobený z nerezovej ocele a napriek tomu je o 30% ľahší ako konvenčný tlakový hrniec. Ľahko sa otvára a zatvára jednou rukou. Tlakový hrniec vás po dosiahnutí správnej teploty a na konci varenia sám upozorní, aby ste už nemuseli odhadovať dobu prípravy. Objem je dostatočne veľký pre rodinu, ľahký praktický dizajn. Má bezpečnostný päťstupňový systém pre varenie pod tlakom. Zvláda pomalé varenie. Zachová až o 80% vitamínov viac.

Večeriame spoločne - tlakový hrniec Tefal Clipso Minut Perfect

Prehrať video

Segedínsky guláš podľa Ondreja Slaniny

Klasikou, ktorá pripomenie spoločné víkendové hodovania u babičky, je rozhodne segedín. Ak využijete tlakové varenie v hrnci Tefal ClipsoMinut 'Duo, môžete ho hravo pripraviť aj cez týždeň!

Segedínsky guláš podľa Ondreja Slaniny

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 20 minút / Varenie 0:45

Ingrediencie:

800 g bravčového pliecka
200 g cibule
300 g kyslej kapusty
4 bobkové listy
6 guličiek nového korenia
1 lyžička drvenej rasce
1 lyžica sladkej papriky
50 g masti
soľ
200 ml 33% smotany (možno nahradiť rastlinnou alebo bezlaktózovou smotanou)
čierne korenie
1 liter vody

Postup prípravy:

Bravčové pliecko nakrájame na stredne veľké kocky, osolíme a premiešame s paprikou a rascou. Cibuľu nakrájame na plátky. Masť rozpustíme v tlakovom hrnci Tefal ClipsoMinut 'Duo, pridáme cibuľu a orestujeme dosklovata. Pridáme mäso, nové korenie a bobkový list, znovu orestujeme, potom zalejeme vodou a zaklopíme, varíme 30 minút. Potom odklopíme, pridáme kapustu, znova zaklopíme a varíme ďalších 10 minút. Odklopíme a dochutíme soľou a korením. Nakoniec zjemníme smotanou a krátko prevaríme, prípadne zredukujeme, ak bude potrebné.

Kura na paprike podľa Ondreja Slaniny

Kuracie mäso patrí k obľúbeným surovinám kuchárov-začiatočníkov. Ľahko sa s ním pracuje, a chutný výsledok je skrátka zaručený. Preto si na tento recept trúfne napríklad aj inak trochu znudený teenager... Veď v tlakovom hrnci Tefal ClipsoMinut 'Duo sa večera uvarí skoro sama!

Kura na paprike podľa Ondreja Slaniny

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 10 minút / Varenie 0:20

Ingrediencie:

4 ks kuracích pŕs
3 lyžice papriky
2 väčšie cibule
3 lyžice hladkej múky (pre bezlepkovú variantu môžeme nahradiť napr. kukuričnou múkou)
1 liter kuracieho vývaru
200 ml 33% smotany (možno nahradiť rastlinnou alebo bezlaktózovou smotanou)
50 g masla (možno nahradiť olejom alebo bezlaktózovým maslom)
soľ

Postup prípravy:

Do tlakového hrnca Tefal ClipsoMinut 'Duo vložíme cibuľu nakrájanú na jemno a orestujeme dosklovata na masle. Pridáme na rezance nakrájané kuracie mäso a orestujeme, pridáme papriku, múku a orestujeme. Zalejeme vývarom a zavrieme hrniec, varíme 15 minút. Potom zjemníme smotanou a dosolíme. Krátko povaríme bez zaklopenia.

Hovädzie mäso v kôprovej omáčke podľa Ondreja Slaniny

Vôňa kôpru navodzuje domácu pohodu. To je bez debát. A keď mamička v hrnci Tefal ClipsoMinut 'Duo pripravuje svoju dokonalú kôprovku, hustú tak akurát, teší sa aj brat. Najdôležitejšou ingredienciou je samozrejme kôpor, ktorý už roky rastie u deda na záhradke. Ten je najlepší!

Hovädzie mäso v kôprovej omáčke podľa Ondreja Slaniny

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 20 minút / Varenie 1:15

Ingrediencie:

600 g hovädzieho krku
100 g cibule
4 lyžice hladkej múky (pre bezlepkovú variantu môžeme nahradiť napr. kukuričnou múkou)
80 g masla (možno nahradiť olejom alebo bezlaktózovým maslom)
200 ml 33% smotany (možno nahradiť rastlinnou alebo bezlaktózovou smotanou)
zväzok kôpru
2 citróny
3-4 lyžice cukru
soľ
4 bobkové listy
6 guličiek nového korenia
8 guličiek celého čierneho korenia
1,5 litra vody

Postup prípravy:

Hovädzí krk nakrájame na väčšie kocky a vložíme ich do tlakového hrnca Tefal ClipsoMinut 'Duo. Pridáme korenie, cibuľu na štvrtiny a zalejeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a varíme 1 hodinu.

Vývar prelejeme do misy a vyberieme korenia. V hrnci orestujeme zápražku z múky a masla. Pridáme späť vývar s mäsom, prevaríme 10 minút. Dochutíme soľou, cukrom, citrónovou šťavou, sekaným kôprom a zjemníme smotanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovú múku a pri intolerancii laktózy rastlinné či bezlaktózové produkty.

Hovädzí guláš podľa Ondreja Slaniny

Guláš je recept, ktorý doma najčastejšie robí otec. Rád vyberá mäso - na každý guláš je potrebné vybrať kvalitné mäso, pretože podľa toho si potom výsledný pokrm vychutnáme. Hovädzia glejovka zaistí tú najlepšiu konzistenciu... A keby ste guláš potrebovali zahustiť, šéfkuchár Ondřej Slanina má skvelú vychytávku: nastrúhaný zemiak!

Hovädzí guláš podľa Ondreja Slaniny

Náročnosť: Veľmi jednoduché

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 20 minút / Varenie 0:50

Ingrediencie:

800 g hovädzej glejovky
50 g masti
300 g cibule
4 bobkové listy
1 lyžička celej rasce
1 ks chilli papričky
6 guličiek nového korenia
2 lyžice sladkej papriky
30 g paradajkového pretlaku
1 stredne veľký zemiak
8 strúčikov cesnaku
soľ
majoránka
korenie
1,5 l vody

Postup prípravy:

Mäso nakrájame na veľké kocky, osolíme a premiešame v mise s paprikou. Cibuľu nakrájame najemno, vložíme do tlakového hrnca Tefal ClipsoMinut 'Duo. Orestujeme na masti dohneda spoločne s bobkovým listom, rascou a novým korenia. Pridáme pretlak a orestujeme. Pridáme mäso, chilli papričku a opečieme. Zalejeme vodou a varíme 40 minút. Odklopíme, pridáme najemno postrúhanú zemiak a dochutíme cesnakom rozotretým so soľou, korením a majoránom. Prevaríme na ešte asi 10 minút. Bezlepkový a bezlaktózový recept.

Držková polievka podľa Ondreja Slaniny

Jeseň je tradične spätá s dedinskými zabíjačkami. Niekedy ale len tak dostaneme chuť na niektorú dobrotu aj mimo sezóny, a tak stačí kúpiť kvalitné suroviny, vytiahnuť z poličky tlakový hrniec Tefal ClipsoMinut 'Duo a celú rodinu potešiť klasikou... napríklad držkovou polievkou.

Držková polievka podľa Ondreja Slaniny

Náročnosť: Ľahké

Počet porcií: Pre 4 osoby

Doba prípravy: Do 20 minút / Varenie 0:20

Ingrediencie:

400 g varených držiek
40 g masti
2 veľké cibule
2 lyžice sladkej papriky
8 strúčikov cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
4 bobkové listy
6 guličiek nového korenia
3 lyžice hladkej múky (pre bezlepkovú variantu môžeme nahradiť kukuričným škrobom rozmiešaným vo vode)
majoránka
1,5 litra vody

Postup prípravy:

Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti dozlatista v tlakovom hrnci Tefal ClipsoMinut 'Duo. Pridáme nakrájané držky, papriku, nové korenie, bobkový list a orestujeme. Zaprášime múkou a zalejeme vodou. Zavrieme hrniec a varíme 20 minút. Potom dochutíme korením, cesnakom roztlačeným so soľou a majoránom. Možno pripraviť aj bezlepkovú variantu, kedy múku v základe a pri dochutenie nahradíme kukuričným škrobom rozmiešaným vo vode.

i Je to viac ako 60 rokov, čo značka Tefal ako prvá na svete začala vyrábať panvice na vyprážanie a riad s nepriľnavým povrchom. Odvtedy Tefal vyvíja stále nové a nové produkty, ktoré vám pomôžu vytvoriť tie najlahodnejšie jedlá. Avšak nielen jednoduché a rýchle varenie, ale aj zachovanie výživových hodnôt a kvalitu potravín hrajú pre Tefal dôležitú úlohu. A preto produkty Tefal môžu byť pre vás naozajstnými pomocníkmi na ceste ku zdravej a vyváženej strave.

Pripraviť chutnú a zdravú večeru nemusí byť zdĺhavé, ak máte k dispozícii správnych pomocníkov. Vďaka elektrospotrebičom a chytrému riadu Tefal si môžete vychutnávať spoločné rodinné večere každý deň.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06