Obnoviť stránku

TOKINA 11 – 16 mm F2.8 pre Canon

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

TOKINA 11 – 16 mm F2.8 pre Canon

Objektív Tokina AT-X 11 – 16 mm 116 PRO DX V je extrémne širokouhlý objektív s vysokou svetelnosťou f/2,8. Ideálny je na ľahšiu prácu za nízkeho osvetlenia. Objektív AT-X 116 PRO DX II disponuje ozubeným prevodom follow focus na natáčanie videa s DSLR. Svetelnosť f/2,8 je veľmi často považovaná za nutný predpoklad každého objektívu so zoomom, nemala by teda chýbať ani vo vašom fotobatohu. Novinkou je Silent Drive Motor (SD-M), vďaka ktorému je možné využiť autofokus aj na najlacnejších zrkadlovkách Nikon. GMR magnetický AF senzor urýchľuje zaostrenie vďaka presnému zisťovaniu pozície zaostrovacích elementov. Vylepšená bola aj povrchová úprava šošoviek, ktorá znižuje rôzne odlesky a iné optické chyby.

Kľúčové vlastnosti

  • Extrémne širokouhlý objektív pre Canon
  • AT-X 116 PRO DX II disponuje prevodom follow focus
  • Vysoká svetelnosť f/2,8
  • Priemer filtra 77 mm
  • Ideálny na prácu pri horšom svetle
  • Tichý zaostrovací Silent Drive-Motor
  • Nový magnetický snímač zaostrovania GMR
  • Antireflexná úprava šošoviek
  • Veľmi nízky rozptyl svetla
  • Rýchle prepínanie medzi automatickým a manuálnym zaostrovaním

Pre skvelé fotografie

Objektív TOKINA 11 – 16 mm využíva novo vyvinutý tichý Silent Drive-Motor novej generácie. Ten v kombinácii s magnetickým snímačom GMR ponúka rýchlejšie a tichšie automatické zaostrovanie. Asférické optické členy a optické členy sa vyznačujú extrémne nízkym rozptylom svetla, čo znižuje farebné chyby a pomáha dosiahnuť maximálne rozlíšenie, vyššiu svetelnosť a korekciu geometrického skreslenia obrazu.

Follow focus

Zaostrovací prstenec objektívu disponuje ozubeným prevodom systému follow focus na použitie v kinematografii na natáčanie videa s použitím DSLR. Pri použití follow focus je nutné prepnúť zaostrovací krúžok objektívu do polohy MF. Na fotografovanie je možné používať režim AF.

One-touch Focus Clutch

Ďalšou prednosťou tohto objektívu je jednoduché a pohodlné prepínanie medzi automatickým a manuálnym zaostrovaním. Mechanizmus One-touch Focus Clutch umožní prepínať medzi režimami jednoduchým posunom zaostrovacieho kolieska smerom dopredu a dozadu. Nie je teda potrebné nič nastavovať na tele fotoaparátu, všetko sa robí posunom zaostrovacieho kolieska.

 

Parametre a špecifikácia

Vhodné pre

Značka Canon
Model EOS 100D, EOS 1100D, EOS 1200D, EOS 1300D, EOS 2000D, EOS 200D, EOS 4000D, EOS 600D, EOS 60D, EOS 650D, EOS 700D, EOS 70D, EOS 750D, EOS 760D, EOS 77D, EOS 7D, EOS 800D, EOS 80D, EOS 7D Mark II

Bajonet

Bajonet Canon EF-S

Vlastnosti

Na snímač APS-C
Min. ohnisková vzdialenosť 11 mm
Max. ohnisková vzdialenosť 16 mm
Maximálna clona 2,8
Priemer filtra 77 mm
Min. zaostrovacia vzdialenosť 30 cm

Funkcie

Technológia zaostrovania SDM

Rozmery

Priemer 77 mm

Hmotnosť

Hmotnosť 550 g
Kód:  TOK107b
Produktové číslo:  ATX116VC
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01