Obnoviť stránku

TESLA Semi Truck

TESLA Semi Truck

Veľkolepé plány spoločnosti Tesla dostávajú ďalší rozmer. Šéf automobilky Elon Musk predstavil vo štvrtok 16. novembra revolučný nákladný elektromobil Tesla Semi Truck. Jeho technické parametre sú úctyhodné a rozhodne majú potenciál úplne zmeniť aktuálne neekologickú prepravu veľkých nákladov.

Kľúčové vlastnosti elektromobilu Tesla Semi Truck

  • Elektrický ťahač s dojazdom 800 km.
  • Utiahne plne naložený náves s celkovou hmotnosťou až 36 ton.
  • Pokročilý autopilot a úplne revolučný interiér.
  • Na 100 % čistý elektromobil s extrémne rýchlym dobíjaním.
  • Nízke prevádzkové a servisné náklady.
  • Štart predaja sa očakáva v priebehu roka 2019.

Tesla Semi Truck je budúcnosť nákladnej dopravy

Elektrický ťahač Tesly je vybavený celkom štyrmi extrémne výkonnými elektromotormi. Ich celkový výkon síce nie je bližšie špecifikovaný, ale plne naložené monštrum zrýchli na 100 km/h len za 20 sekúnd. Samotná kabína potom zrýchli za 5 sekúnd. Pre každý ťahač je dôležitá prepravná kapacita. S plne naloženým návesom sa pohybuje na 36 tonách, čo je maximálna povolená hodnota v USA. 

Nízke prevádzkové náklady

Iste vás zaujímajú prevádzkové náklady, ktoré sa podľa Tesly pohybujú o 20 % nižšie, než ponúkne moderné dieselový kamión. Ako je to možné? Tesla Semi Truck je totiž vybavený moderným typom batérií, ktoré počas polhodinového nabíjania získajú kapacitu pre ďalších 650 kilometrov jazdy. Samozrejme pre takto rýchle nabíjanie budú potrebné špeciálne nabíjacie stanice. Tesla navyše svojmu elektrickému ťahaču verí, a preto bude garantovať jeho prevádzku až do najazdenia neuveriteľných 1,6 milióna kilometrov.

Sci-fi interiér

Po nahliadnutie do interiéru Tesla Semi Truck sa budete chcieť stať jeho vodičom. Pracovné miesto sa totiž nachádza uprostred kabíny a po oboch stranách sa nachádzajú obrie displeje, ktoré fungujú aj ako spätné zrkadlá. Samozrejme nesmie chýbať pokročilý autopilot so strážením jazdného pruhu, autonómnym brzdením a celou radou ďalších vychytávok pre maximálnu bezpečnosť.

 

Parametre a špecifikácia

Batéria a nabíjanie

Jazdné vlastnosti

Zrýchlenie 0 - 100 km/h 5 s

Rozsah a spotreba

Úžitkové vlastnosti

Počet miest 1
Kód:  TeslaST01

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04