Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

SpurTex® nanorúško VS Premium 5 ks

4,4 23 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
11,90 €

SpurTex® nanorúško VS Premium 5 ks

Rúško SpurTex VS od českej nanotechnologickej firmy Spur je veľmi efektívnym ochranným prostriedkom dýchacích ciest. Trojvrstvové rúško v sebe medzi viskózovými vrstvami ukrýva vysoko účinnú filtračnú membránu z nanomateriálu, ktorá má overené zachytenie 96 % pre submikrónové častice (NaCl vo veľkosti 400 nm), čo zodpovedá filtrácii FFP2. Je teda ideálne na zachytenie vírusov, baktérií, smogu alebo alergénov. Má nízky tlakový odpor 40 – 60 Pa pri prietoku vzduchu 30 l/min. Vďaka tomu je rúško výborne priedušné a ľahko sa v ňom dýcha.



Kľúčové vlastnosti nanorúška SpurTex, 5 ks

  • Vysoko efektívny ochranný prostriedok vašich dýchacích ciest
  • Trojvrstvové nanorúško SpurTex VS je z viskózy a membrány z nanomateriálu
  • Overené zachytenie rúška je 96 % pre častice s veľkosťou 400 nm
  • Odfiltruje vírusy, baktérie a alergény
  • Nízky tlakový odpor 40 – 60 Pa umožňuje ľahké dýchanie
  • Jednorazové nanorúško možno v prípade nutnosti aj sterilizovať
  • V závislosti od prostredia používania je nutné rúško po 3 – 8 hodinách vymeniť
  • Rúško SpurTex VS má tvarovateľný okraj na dokonalé prispôsobenie tvaru tváre
  • Neobsahuje žiadne chemikálie ani borosilikátové mikrovlákna
  • V balení 5 ks rúšok

Jedinečné nanovlákna rúška SpurTex

Nanovlákno je ľudskému oku neviditeľné. Je až 1 000× tenšie ako vlas. Vďaka tomu z neho môže byť utkaná filtračná membrána taká hustá, respektíve s takými malými otvormi, že nimi neprejdú baktérie, vírusy ani alergény. Táto vysoko účinná mechanická bariéra tak umožňuje, že pri výrobe nanorúška SpurTEX VS nie je potrebné používať žiadne chemické látky alebo krehké borosilikátové mikrovlákna. Tie sa používajú v štandardných ochranných prostriedkoch. Môžu mať však negatívny vplyv na zdravie človeka.

Jednorazové nanorúško SpurtTex možno v prípade nutnosti aj sterilizovať

Nanorúško je jednorazové, respektíve v prípade potreby je možné ho 1 – 3× sterilizovať pomocou germicídnej (UV-C) lampy či oxidačným sterilizátorom. Bežne ho možno nosiť počas 3 až 8 hodín, v závislosti od prostredia, kde sa používa. SpurTex VS nanorúško je vybavené vystuženým tvarovateľným okrajom, aby sa dokonale prispôsobilo každému tvaru tváre a maximalizovalo tak svoju filtračnú schopnosť.

Neobsahuje žiadne chemikálie ani borosilikátové mikrovlákna

Nanorúško je vyrobené z materiálu SpurTex VS, čo je trilaminát tvorený na povrchu netkanými textíliami na báze viskózy s gramážami od 60 do 90 g/m2 a špeciálne vyvinutou aktívnou nanovláknitou filtračnou vrstvou z polyméru PVDF (polyvinylidénfluoridu) pripravovanou pomocou najmodernejšej unikátnej technológie zvlákňovania polymérneho roztoku v elektrostatickom poli.

Rozmery:
70 × 170 mm

Manipulácia s rúškom podľa odporúčaní WHO:
Nasadenie rúška:
Umyte si ruky vodou a mydlom, utrite si ruky jednorazovým uterákom a použite dezinfekciu. Skontrolujte neporušenie balenia rúška, vyberte rúško z obalu a skontrolujte neporušenosť rúška. Uchopte rúško tak, aby bol ohýbateľný okraj hore.
Pri zaväzovaní na šnúrky – pridržte si rúško na koreni nosa a zaviažte horné šnúrky na temene hlavy na mašličku. Potom uchopte spodné šnúrky a zaviažte ich na zátylku. Vytvarujte okraj rúška podľa tvaru svojho nosa.
Pri upevnení na gumičku – uchopte gumičky do oboch rúk a napnite za uši. Vytiahnite rúško čo najvyššie na koreň nosa a pretiahnite do požadovaného tvaru. Uchopte spodný okraj rúška a pretiahnite cez ústa a bradu.

Odobratie rúška:
Umyte si ruky vodou a mydlom, utrite si ruky jednorazovým uterákom a použite dezinfekciu. Prednej strany rúška sa nedotýkajte.
Pri zaväzovaní na šnúrky – rozviažte mašličky na zátylku, potom na temene hlavy a rúško s držaním len za šnúrky zložte.
Pri upevnení na gumičky – uchopte gumičky do oboch rúk a rúško s držaním iba za gumičky zložte.

Vyhoďte rúško do špeciálne vyhradeného odpadu. Umyte si ruky vodou a mydlom, utrite jednorazovým uterákom a použite dezinfekciu.

Údržba rúška:
Rúško SpurTex VS je kategorizované ako jednorazový materiál. Jeho vynikajúce filtračné vlastnosti sú zachované iba na veľmi obmedzenú dobu v závislosti od prostredia, v ktorom sa používa. Pri bežnom používaní v ňom po 3 – 8 hodinách dochádza k významnému koncentrovaniu nebezpečných častíc (baktérie, vírusy atď.) v nanovláknovom filtri a je teda nutné v kontaminovanom prostredí často ho meniť. Samotná nanovláknová štruktúra nie je ošetrená žiadnou antimikrobiálnou úpravou.

Sterilizácia rúška:
V nutných prípadoch možno rúško 1 – 3× sterilizovať. Neodporúča sa pranie ani žehlenie materiálu. Odporučený spôsob sterilizácie je pomocou germicídnej (UV-C) lampy či oxidačným sterilizátorom (20 minút z každej strany). Rúško možno sterilizovať aj ľahkým postriekaním etanolom, rúško sa nesmie ale premočiť a musíte ho potom nechať úplne uschnúť. Neodporúča sa sterilizácia parou. Ostatné metódy sterilizácie je nutné konzultovať s výrobcom.

Kód:  SPUR003
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  540402007

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16