Ovsený nápoj Provamel BIO je ideálny nielen pre osoby s intoleranciou na laktózu. Nápoj s bohatou chuťou ovsa môžete konzumovať samotný, pridať do koktailov, smoothie, kávy, ale aj múčnikov a dezertov, použiť na varenie pokrmov či si ním zaliať cereálie. Provamel je vhodný aj pre vegánov a obsahuje zložky z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Navyše skutočne skvele chutí.
Bio ovos je pestovaný v Európe. Navyše je ovos veľmi udržateľná plodina, má nízku uhlíkovú stopu a jeho pestovanie je nenáročné na spotrebu vody. Na pestovanie nie je potrebné extra zavlažovanie, malé množstvo hnojiva a žiadne pesticídy.
Všetky výrobky firmy Provamel sú organické* a rastlinné. Všetky produkty sú bez GMO a sú organicky certifikované, čo znamená menej pesticídov a antibiotík v pôde a vašom tele. V potravinách značky Provamel nenájdete umelé prísady, konzervačné látky ani farbivá.
* Produkt Provamel BIO Sójový nápoj s vápnikom a vitamínmi je jediný produkt, ktorý nemôže byť označený ako organický.
Ovsený nápoj* (pitná voda, ovos* 11,9 %), slnečnicový olej*, vláknina z agáve*, morská soľ.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 5 dní.
Pôvod: Belgicko
Výrobca: Danone a.s.
V Parku 2294/2,
148 00 Praha 11-Chodov
4 až 6 osôb – doba prípravy: 40 minút – doba varenia: 30 minút
Ingrediencie:
400 ml vlažného Provamel mandľového nápoja
10 g aktívneho suchého droždia
10 g cukru
500 g celozrnnej múky
1 polievková lyžica soli
15 ml olivového oleja
zvyšky zeleninových šupiek/bylín (pažítka, mrkvové šupky a listy, červená cibuľa, stonka brokolice, zemiakové šupky)
1. Zmiešajte suché droždie, cukor a vlažný Provamel mandľový nápoj, nechajte 5 minút odstáť.
2. Pridajte celozrnnú múku a soľ do droždia a pomocou mixéra alebo varešky premiešajte.
3. Cesto miešame po dobu 8 až 10 minút na pomúčenom povrchu alebo v mixéri, kým nebude mäkké.
4. Cesto vložte do misky vymastenej olejom a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte na teplom mieste vykysnúť, kým nedôjde kuzdvojnásobeniu veľkosti, trvať by to malo asi 30 minút.
5. Plech na pečenie vymažte olivovým olejom a pokryte cestom. Na vrch cesta poskladajte zeleninové šupky a bylinky. Dochuťte soľou.
6. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C po dobu 25 až 30 minút. Teplú focacciu podávajte s polievkou.
Kód: | SPTdan0035 |
Produktové číslo: | 5411188083214 |