Obnoviť stránku

Meade Polaris 127 mm EQ Refractor Telescope

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Meade Polaris 127 mm EQ Refractor Telescope

Radi sa pozeráte na nočnú oblohu a chcete pozorovať nebeské objekty aj hlboký vesmír na vyššej úrovni? Rad teleskopov Polaris sú teleskopy, ktorých potenciál naplno využijete pri pozorovaní v prírode ďaleko od svetelného znečistenia miest. Vyniká kvalitnou zrkadlovú sústavou v kompaktnom krátkom tubuse a ponúka vysokú obrazovú kvalitu bez farebných odchýlok. Je dodávaný s objektívom Barrow a trojicou okulárov, kde okulár s najdlhšou ohniskovou vzdialenosťou dokáže pokryť väčšiu plochu a zvyšné dva, s kratšími ohniskami, sú vhodnejšie na následné detailné zväčšenie konkrétneho objektu. Červený bod uprostred zorného poľa hľadáčika vám dopomôže nájsť a presne zamerať hľadaný bod na oblohe. Teleskop môžete využiť aj ako bežný ďalekohľad pre zemské pozorovanie a v balení nájdete aj tripod a sotvér na DVD.

Hlavné prednosti 127 mm teleskopu Meade Polaris

  • Všetko potrebné pre pokročilé pozorovanie nočnej oblohy
  • Spoľahlivá zrkadlová sústava na pozorovanie vesmírnych telies
  • Vysoká obrazová kvalita bez farebných odchýlok
  • Objektív Barrow a trojica okulárov s rôznou ohniskovou vzdialenosťou
  • Pomocný červený bod v strede hľadáčika
  • Súprava s Tripod, ekvatoreálnym držiakom a softvérom
  • Je dostupný aj v ďalších priemeroch optickej šošovky

Tripod a softvér navyše

V súprave je spolu s teleskopom Meade Polaris dodávaný aj pevný oceľový tripod, ktorý teleskopu poskytne potrebnú oporu a stabilizáciu. Jeho súčasťou je ekvatoreálny držiak s rybinovitým zubovaním. Ten veľmi oceníte pri jemnom a plynulom pohybe zorného poľa po nočnej oblohe. Použitý držiak navyše umožňuje inštaláciu motorového pohonu. Špeciálny astronomický softvér priložený na DVD je kompatibilný na OS Windows a v databáze má cez 10 000 nebeský objektov. Vďaka nemu si môžete vytlačiť mapy nočnej oblohy alebo ľahšie naplánovať vaše budúce pozorovanie. V zozname nájdete nielen hviezdy, ale aj planéty, galaxie, hmloviny a ďalšie.

Parametre a špecifikácia

Rozmery a hmotnosť

Šírka 87 cm
Výška 154 cm
Hĺbka 87 cm
Hmotnosť 12 100 g

Typ

Typ Teleskop

Výbava

Súčasť balenia Hvezdárske príslušenstvo, Statív

Vlastnosti

Typ Zrkadlový
Priemer objektívu 127 mm
Ohnisková vzdialenosť 1 000 mm
Priemer predného člena 26 mm
Vnútorný priemer okulárov 6,3 mm
Kód:  Mead019
Rozšírená záruka: +75 mesiacov
Produktové číslo:  71678

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19