Obnoviť stránku

Meade Infinity 90 mm AZ Refractor Telescope

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Meade Infinity 90 mm AZ Refractor Telescope

Dívali ste sa už ako malí na nočnú oblohu a pocity, ktoré ste prežívali pri pozorovaní hviezd a ďalších nebeských telies sa vám vryli pod kožu? Rad teleskopov Infinity sa radí medzi nástroje pre laických astronómov. Sú cenovo dostupné a zároveň dosť kvalitné na to, aby ste mohli pozorovať napríklad snehové čiapočky Marsu alebo krátery od priemeru 5 km. Vyniká 90 mm šošovkou, ktorá poskytuje jasný a ostrý obraz. Je dodávaný s objektívom Barrow a trojicou okulárov, kde okulár s najdlhšou ohniskovou vzdialenosťou dokáže pokryť väčšiu plochu a zvyšné dva, s kratšími ohniskami, sú vhodnejšie na následné detailné zväčšenie konkrétneho objektu. Červený bod uprostred zorného poľa hľadáčika vám dopomôže nájsť a presne zamerať hľadaný bod na oblohe. Teleskop môžete využiť aj ako bežný ďalekohľad na zemské pozorovanie a v balení nájdete aj tripod a sotvér na DVD.

Hlavné prednosti 90 mm teleskopu Meade Infinity

  • Všetko potrebné na prvé pozorovanie nočnej oblohy
  • Vynikajúci teleskop v pomere cena/výkon
  • Ideálny pre laických astronómov 
  • Spoľahlivá a kvalitná optika na pozorovanie vesmírnych telies
  • Objektív Barrow a trojica okulárov s rôznou ohniskovou vzdialenosťou
  • Pomocný červený bod v strede hľadáčika
  • Súprava s tripodom, alt-azimutovým držiakom a softvérom
  • Je dostupný aj v ďalších priemeroch optickej šošovky

Tripod a softvér navyše

V balení je spolu s teleskopom Meade Infinity dodávaný aj pevný tripod, ktorý teleskopu poskytne potrebnú oporu a stabilizáciu. Jeho súčasťou je aj alt-azimutový držiak s páčkou. Ten veľmi oceníte pri jemnom a plynulom pohybe zorného poľa po nočnej oblohe. Špeciálny astronomický softvér priložený na DVD je kompatibilný s OS Windows a v databáze má cez 10 000 nebeských objektov. Vďaka nemu si môžete vytlačiť mapy nočnej oblohy alebo ľahšie naplánovať vaše budúce pozorovanie. V zozname nájdete nielen hviezdy, ale aj planéty, galaxie, hmloviny a ďalšie.

Parametre a špecifikácia

Rozmery a hmotnosť

Šírka 87 cm
Výška 135 cm
Hĺbka 87 cm
Hmotnosť 5 340 g

Typ

Typ Teleskop

Výbava

Súčasť balenia Hvezdárske príslušenstvo, Statív

Vlastnosti

Typ Šošovkový
Priemer objektívu 90 mm
Ohnisková vzdialenosť 600 mm
Kód:  Mead017
Rozšírená záruka: +75 mesiacov
Produktové číslo:  71672

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11