Obnoviť stránku

Meade ETX80 Observer Telescope

Príslušenstvo k tovaru

Meade ETX80 Observer Telescope

Neopísateľný pocit z objavovania nekonečného vesmíru si môžete dopriať s radom pokročilých teleskopov Meade ETX, ktoré sú vhodné ako pre pozorovanie nočných nebeských telies, tak aj denné pozorovanie krajiny. ETX je sofistikovaný automatizovaný prenosný teleskop, ktorý využíva osvedčené skúsenosti predchádzajúcich radov. Je vybavený kvalitným 45° hranolom a pestrou paletou príslušenstva vrátane dvojice okulárov, objektívov Barlow a riadiacej jednotky AudioStar, vďaka čomu je ako stvorený na pozorovanie v prírode. Achromatický optický systém s niekoľkonásobnou ochrannou vrstvou, rosným štítom a mnohým ďalším vybavením zaručuje perfektnú obrazovú kvalitu.

Kľúčové prednosti 80 mm teleskopu Meade ETX80

  • Ideálny pre pozorovanie nočnej oblohy aj dennej krajiny
  • Kvalitný strechový hranol
  • Achromatická optika s niekoľkovrstvovou ochranou
  • Široké príslušenstvo vrátane riadiacej jednotky a tripodu
  • Skvele prenosný, vhodný na použitie v prírode
  • Možnosť upevnenia fotoaparátu (Nutný adaptér, ktorý nie je súčasťou balenia)
  • Ohnisková vzdialenosť 400 mm

Pestrá paleta sofistikovaného príslušenstva

Nielen precízna obrazová kvalita je prednosťou pozorovacieho teleskopu Meade ETX80. Optika disponuje pomocným stredovým bodom, vďaka ktorému lepšie objavíte hľadaný objekt. Finálne ostrenie sa vykonáva pohybom okulárov. Tie nájdete v súprave hneď dva - prvý s dlhšou ohniskovou vzdialenosťou dokáže pokryť väčšiu plochu a druhý, s kratším ohniskom, je vhodnejší na následné detailné zväčšenie konkrétneho objektu. Veľkou výhodou teleskopu je riadiaca jednotka AudioStar s integrovaným reproduktorom a databázou viac ako 30 000 objektov a funkcie GoTo.

Použite tiež dvojicu objektívov Barlow pre zdvojnásobenie zväčšenia každého z okulárov. Technológia zadného sklopného zrkadla pre zaostrenie svetla na zadnú stranu teleskopu navyše umožňuje upevnenie fotoaparátu a rosný štít zabráni hromadeniu rosy, ktorá by mohla svetlo blokovať či rozptyľovať. V neposlednom rade je v súprave teleskopu prítomný pevný oceľový tripod s integrovanou vodováhou, naklápacou doskou a rybinovitým zubovaním. Bonusom je kvalitný batoh, ktorý oceníte počas častejších presunov na vaše najobľúbenejšie pozorovacie miesta.

Parametre a špecifikácia

Rozmery a hmotnosť

Hmotnosť 5 300 g

Farba

Farba Čierna, Modrá

Typ

Typ Teleskop

Vlastnosti

Zväčšenie 160 x

Funkcie

Funkcie Možnosť prichytenia na statív

Výbava

Montáž Azimutálna
Súčasť balenia Hvezdárske príslušenstvo, Statív

Vlastnosti

Typ Šošovkový
Priemer objektívu 80 mm
Ohnisková vzdialenosť 400 mm
Priemer predného člena 26 mm
Vnútorný priemer okulárov 9,7 mm

Vlastnosti

Farba Modrá
Kód:  Mead009
Produktové číslo:  0643824208650

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16