Obnoviť stránku

LifeStraw Personal

4,8 4 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

LifeStraw Personal

Je prenosný filter na vodu, ktorý transformuje mikrobiologicky znečistenú vodu na bezpečnú a čistú pitnú vodu. Produkt nevyžaduje žiadne batérie alebo náhradné diely a dokáže filtrovať najmenej tisíc litrov vody počas svojej životnosti. LifeStraw Personal bol vyvinutý na pitie z akéhokoľvek vodného zdroja (z rybníka, rovnako ako z otvoreného vodného toku, jazera, alebo rieky). Vďaka nepatrnej váhe a úzkemu telu sa ideálne hodí na pešiu turistiku, cestovanie a kempovanie, a to najmä v oblastiach, kde môžu byť vodné zdroje kontaminované a obsahovať zvýšené množstvo baktérií a parazitov.

Prestížne medzinárodné ocenenie LifeStraw

Reader Digest označil LifeStraw za "Najlepší európsky vynález roka 2008", časopis TIME ho označil za "Najlepší vynález roka 2005" a stanica CNN zaradila LifeStraw medzi 10 najlepších nápadov, ktoré menia svet. LifeStraw získal desiatky prestížnych medzinárodných ocenení.

Mimovládne a humanitárne organizácie poskytujú LifeStraw

Reagujú najmä na zložité mimoriadne svetové udalosti a distribuujú LifeStraw predovšetkým do postihnutých oblastí. V roku 2010 zemetrasenie na Haiti, v roku 2010 záplavy v Pakistane, v roku 2011 záplavy v Thajsku. Napríklad spoločnosť "Aqua for Life" dodala filtre na milión litrov vláde Juhoafrickej republiky, GIZ, USAID a Červenému krížu. Len do Kene, ktorá utrpela dlhodobé suchá dodal Červený kríž filtre pre 3750 školských detí a 6750 domácností. V roku 2015 boli filtre nasadené aj v Rwande.

LifeStraw transformuje znečistenú vodu na bezpečnú a čistú pitnú vodu

Vnútorná časť filtra LifeStraw sa skladá z veľkého množstva dutých vlákien. Každé vlákno má póry s veľkosťou 0,2 mikrometra, čo je približne päťstokrát menšia veľkosť ako priemer ľudského vlasu. Voda sa nasáva a prechádza úzkymi vláknami, v póroch ktorých sa zachytávajú baktérie, parazitické prvoky a iné nečistoty. Tento čisto fyzikálny spôsob filtrácie neobsahuje žiadne chemické látky, jód ani uhlík.

Voda bez baktérií, bez vírusov a bez parazitických prvokov

LifeStraw využíva pokročilú technológiu mikrofiltračnej membrány, ktorá odstráni až 99,9999 percent baktérií, 99,999 percent vírusov a 99,9 percent parazitických prvokov, ktoré sa bežne vyskytujú vo vode. Produkty LifeStraw zabraňujú ochoreniam zo znečistenej vody, ako je cholera, Cryptosporidium, Cylcosporiasis, hnačka, úplavica, choroby žalúdka a čriev, Giardiasis, Guinea Worm, hepatitída E, brušný týfus a ďalším.

Kľúčové vlastnosti

  • LifeStraw Personal využíva pokročilú technológiu mikrofiltračnej membrány
  • Umožňuje pitie z akéhokoľvek otvoreného vodného zdroja
  • Účinne filtruje baktérie, vírusy a parazitické prvoky tým, že prepúšťa len častice menšie ako 0,2 mikrometra
  • Má jednoduché použitie a je ideálna na cestovanie a pre ľudí v oblastiach prírodných katastrof
  • LifeStraw úspešne prešla prísnymi testami v medzinárodnom meradle a certifikáciou podľa štandardov SABS
  • LifeStraw získala desiatky významných prestížnych medzinárodných ocenení
  • Váži len 56 gramov a dokáže filtrovať minimálne 1000 litrov vody v priebehu svojej životnosti

Použitie a skladovanie

Jednoducho pite cez filter LifeStraw a po použití filter vyfúknite vzduchom, aby sa vyplavili nečistoty. Pred prvým použitím alebo kedykoľvek je filter úplne suchý, ponorte oba konce do čistej vody (náustok zložte a nechajte bokom, pretože musí zostať suchý) a podržte pod hladinou 20 sekúnd, aby mohla voda pretiecť celým filtrom. Potom piatimi dúškami nasajte vodu zo strany náustku. Po návrate z výletu či z cesty pred uskladnením produktu LifeStraw prepláchnite filter pod tečúcou vodou na oboch koncoch a nechajte vyschnúť.

Parametre a špecifikácia

Typ

Typ Cestovný filter

Výkon

Životnosť 1 000 l
Kód:  SPT939
Produktové číslo:  7640144282943

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB04