Kto by nepoznal vlašské orechy. V slovenskej kuchyni sú úplnou stálicou a nezaobíde sa bez nich veľká časť obľúbených sladkých pochutín. Vedeli ste ale, že ich farba sa môže meniť jadro od jadra? Od veľmi svetlých, cez zlatistú a hnedú, až po tmavo žltú, ale existujú aj odrody s červeným jadrom. My vyberáme jadrá svetlé, ručne ich triedime a balíme. Jedine tak totiž dokážeme zaručiť, že v balíčku, ktorý dostanete, bude vysoký obsah polovičiek a minimum nečistôt a škrupín. Jadrá vlašských orechov navyše obsahujú vysoké množstvo zdraviu prospešných látok, a tak by vo vašom jedálničku rozhodne nemali chýbať.
Rovnako ako väčšina orechov, aj tie vlašské majú vysoký podiel tuku a teda i energie. V 100 g obsahujú 2 740 kJ a 61,2 g tukov, ide ale o tuky zdravé. Vlašské orechy sú bohatým zdrojom mononenasýtených a najmä polynenasýtených mastných kyselín. Najviac obsahujú omega-6 nenasýtenej kyseliny, majú ale i nezanedbateľný obsah omega-3 nenasýtených mastných kyselín. Ďalej v nich nájdete vlákninu a bielkoviny. Tých obsahujú 16,3 g na 100 g porciu. Z minerálnych látok sú bohaté na horčík, fosfor a draslík. Obsahujú tiež vitamíny B1 a B2, vitamín E, beta-karotén, kyselinu listovú a menší podiel vitamínu C.
Vlašské orechy sú najčastejšie využívané v sladkom pečive. Nezaobídu sa bez nich napríklad tradičné vianočné vanilkové rožteky, často sa ale využívajú aj ako náplň koláčov. Nebojte sa s nimi experimentovať a pridajte si ich napríklad do zeleninového šalátu alebo do plnky do pečeného kuraťa. Fantázii sa medze nekladú, a v kuchyni to platí dvojnásobne.
Príroda nám dáva plody, ktoré robia náš život chutnejší. Vážime si ju a preto ju nechceme zbytočne zaťažovať. Vlašské orechy vám preto dodáme v ekologickom obale, ktorý môžete znovu použiť vďaka jeho znovu uzatvárateľnému dizajnu.
Kód: | SPTbery031xxl |
Produktové číslo: | 8595081582047 |
Odkazy: | Stránky výrobcu |