Obnoviť stránku

Sony Xperia 1 IV 5G

4,4 9 hodnotení
Doručenie na
predajňu zadarmo
1 039 €

Sony Xperia 1 IV 5G

Mobil Sony Xperia 1 IV spadá medzi inteligentné telefóny s dotykovým displejom. Umožní vám sledovať udalosti online, nahrávať videá a vyhotovovať fotografie trojitým fotoaparátom, ale tiež používať praktické aplikácie alebo si zahrať hry. Mobil je opatrený 6,5" displejom, čo je ideálne pre tých, ktorí majú radi veľké telefóny. Vnútorná časť obsahuje priestor, do ktorého sa zmestí hybridný slot. O bezproblémový chod systému sa stará 8-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Kapacita operačnej pamäte je 12 GB. O dostatočný prísun energie sa postará batéria s kapacitou 5000 mAh. Na mobile je dostupná funkcia bezdrôtového nabíjania, takže ho stačí iba položiť na bezdrôtovú nabíjačku. Určite tiež oceníte jeho konektorovú výbavu Jack (3,5 mm) a USB-C. Ponúkaný mobilný telefón zvládne náročné situácie bežného života vďaka svojej vodoodolnosti. Jeho ochrana vyhovuje stupňu krytia IP68. Mobil SONY je na trhu od roku 2022.

Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...
Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...

Kľúčové vlastnosti mobilu Sony Xperia 1 IV 5G

  • Inteligentný mobil SONY je opatrený 6,5" displejom
  • Všetky operácie a funkcie spravuje 8-jadrový procesor
  • Veľkosť operačnej pamäte je 12 GB
  • Potrebnú energiu poskytuje batéria, ktorá má kapacitu 5000 mAh
  • Na telefóne je dostupné bezdrôtové nabíjanie
  • Bezpochyby oceníte konektorovú výbavu Jack (3,5 mm) a USB-C
  • Má schopnosť odolať vode so stupňom krytia IP68
  • Rozlíšenie hlavného zadného fotoaparátu je 12 Mpx
  • Mobilný telefón disponuje 6,5" OLED displejom
  • Fanúšikovia rýchlych scén si budú pochvaľovať 120Hz obnovovaciu frekvenciu displeja
  • Základné funkcie zaisťuje operačný systém Android 12 vrátane nadstavby Čistý Android
  • Internú pamäť je možné rozšíriť pomocou pamäťovej karty typu Micro SDXC s veľkosťou 1000 GB
  • Mobil má k dispozícii slot, do ktorého sa dá vložiť hlavná nano SIM aj vedľajšia eSIM
  • Podporuje 5G, LTE (4G), HSPA (3,5G), UMTS/CDMA (3G), EDGE (2,5G), GSM/GPRS (2G) a HSCSD (2G) mobilné siete
  • Telefónu dodáva energiu vstavaná batéria s kapacitou 5000 mAh
  • Grafický akcelerátor: Adreno 730

Na displej mobilu SONY sa díva s potešením

Každý moment strávený s mobilom SONY bude príjemne strávený, keďže svojím 6,5" OLED displejom a QHD 3840 × 1644 rozlíšením servíruje obsah v kvalitnom spracovaní. Veľmi potešení budú aj priaznivci rýchlych scén vďaka 120Hz obnovovacej frekvencii displeja.

Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...
Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...

Vyhotovujte snímky kedykoľvek a kdekoľvek

Do výbavy na fotenie v mobile patrí fotoaparát s trojicou šošoviek. Telefón SONY sa môže pochváliť 12Mpx zadným fotoaparátom, 12Mpx teleobjektívom, 12Mpx širokouhlým objektívom. Teleobjektív rozšíri vaše možnosti zachytiť detaily vzdialených objektov. To môže byť výhodné, pokiaľ chcete fotografovať zvieratá, športové akcie alebo architektonické prvky. Širokouhlý fotoaparát s krátkou ohniskovou vzdialenosťou dáva možnosť zachytiť široký uhol záberu. Slúži na zaznamenanie širokých výhľadov a panorám, kde je dôležité zaznamenať čo najväčší vizuálny rozsah. S mobilom SONY môžete natočiť videá v maximálnom rozlíšení 3840 × 2160 (4K Ultra HD). Pri natáčaní videí bude užitočná elektronická stabilizácia obrazu. Pomocná prisvetľovacia dióda je užitočná pri fotografovaní alebo natáčaní videí za horších svetelných podmienok.

Batéria mobilu má dostatočnú výdrž

Mobilu SONY dodáva energiu vstavaná batéria s kapacitou 5000 mAh, ktorá zaisťuje spoľahlivú výdrž dva aj viac dní. Disponuje rýchlym káblovým nabíjaním a tiež bezdrôtovým nabíjaním. Telefón SONY má dostatočný výkon batérie na to, aby mohol poslúžiť ako zdroj na bezdrôtové nabíjanie ďalších zariadení, ako sú iné inteligentné telefóny, slúchadlá alebo inteligentné hodinky. Môže teda poslúžiť ako powerbank pre iné zariadenia, ktoré podporujú bezdrôtové dobíjanie. Na napájanie je k dispozícii nabíjací konektor USB-C.

Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...
Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...

Mobil SONY sa pýši spoľahlivým výkonom

Funkcie a operácie mobilu SONY vykonáva operačný systém Android vo verzii Android 12 s nadstavbou Čistý Android. Android sa vyznačuje svojou otvorenosťou a širokou škálou dostupných programov a aplikácií. Príjemným rozšírením sú nadstavbové mobilné služby Google Mobile Services, ktoré zaisťujú ďalšie doplnkové služby, ako je prístup k vyhľadávaniu, hudbe, mapám, fotografiám a ďalším. Operačná pamäť telefónu urobí radosť svojou veľkosťou 12 GB, ktorá zvládne ako 3D hry, tak aj virtuálnu realitu. Ak vám pamäť mobilného telefónu napriek tomu nebude vyhovovať, možno ju rozšíriť pamäťovou kartou typu Micro SDXC s veľkosťou 1000 GB.

Telefón SONY poskytuje viac možností komunikácie

Bezdrôtové spojenie s okolitým svetom poskytne NFC, WiFi, Bluetooth a A-GPS. Technológia NFC (Near Field Communication) podporuje bezdotykovú komunikáciu medzi zariadeniami na krátku vzdialenosť, obvykle do 10 cm. S touto funkciou budete môcť jednoducho a rýchlo v obchodoch vykonávať bezkontaktné platby mobilom. Vďaka prítomnosti WiFi na svojom telefóne môžete komfortne využívať rýchly a stabilný prístup na internet bez potreby používať mobilné dáta. Vďaka technológii Bluetooth môžete ľahko prepojiť svoj telefón s rôznymi bezdrôtovými zariadeniami, to vám uľahčí komunikáciu a zdieľanie dát bez nutnosti drôtového prepojenia. A-GPS (Assisted Global Positioning System) je rozšírený variant GPS, ktorý kombinuje satelitné signály s pomocnými informáciami z pozemných mobilných sietí a referenčných staníc. Táto funkcia zlepšuje rýchlosť a presnosť stanovenia polohy, čo má význam najmä pri slabom alebo prerušovanom signáli z družíc.

Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...
Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...

Komunikujte a tešte sa z neobmedzenej zábavy

Do telefónu môže byť umiestnená hlavná nano SIM aj vedľajšia eSIM karta. Prístup k internetu, posielanie a prijímanie e-mailov, multimediálny obsah, aplikácie a veľa ďalšieho vám umožnia rýchle 5G, LTE (4G), HSPA (3,5G), UMTS/CDMA (3G), EDGE (2,5G), GSM/GPRS (2G) a HSCSD (2G) dátové služby, s ktorými sa sťahovanie veľkých súborov, sledovanie streamovaného obsahu a uskutočňovanie videohovorov stane úplne plynulým a bez problémov. Hudbu si budete môcť vychutnať cez slúchadlá, a to vďaka 3,5 mm Jack konektoru.

Na mobile oceníte šikovné funkcie

Vychutnávajte si život naplno s mobilom SONY. Rozpoznávanie odtlačku prsta umožňuje odomknúť telefón len jednoduchým dotykom. Počas prehrávania filmov alebo napríklad pri hraní hier zaisťuje funkcia Dolby Atmos priestorový zvuk s rozšíreným počtom kanálov. Jeden kanál tak môže prenášať zvuk streľby a iný zase mechaniku zbrane, vďaka tomu bude rozloženie zvuku v priestoru ešte presnejšie a autentickejšie. S ostatnými môžete zdieľať bohatší obsah než len textové správy, a to pomocou MMS. Barometer vám určí atmosférický tlak a využijete ho aj na určovanie výšky nad morom a pre ďalšie meteorologické aplikácie. Vďaka senzoru priblíženia dokáže telefón identifikovať, keď je blízko pri tvári počas hovoru. Automaticky potom vypne displej, aby sa zabránilo náhodným dotykom.

Mobilný telefón Sony Xperia 1 IV 5G ...

Konektory mobilu:

jack (3,5 mm) a USB-C

Senzory:

digitálny kompas (magnetický senzor), pohybový senzor (akcelerometer, G-senzor), gyroskop, svetelný senzor, senzor priblíženia (proximity) a barometer

Rozmery telefónu:

165 × 71 × 8,2 mm (V × Š × H)

Hmotnosť:

185 g

Kód:  SOM098ax
Záruka: 24 mesiacov
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14