Obnoviť stránku

Simcity

4,5 124 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Simcity

Obľúbená budovateľská stratégia, ktorej história sa datuje až do roku 1989, prichádza v novej verzii, ktorá vzbudzuje u všetkých recenzentov veľmi pozitívne názory. Nie je sa čomu diviť. Nové Simcity je vo všetkých smeroch lepšie ako jeho predchodcovia a ponúkne vám hodiny a hodiny neopakovateľnej zábavy pri budovaní vašej metropoly. Pokročilá grafická stránka skvele dopĺňa prepracovaný systém budovania a dodá vám jedinečný pocit, ako by ste boli práve vy starostom vášho nového mesta, ktoré sa rozrastá od základov, a všetko sa odvíja podľa vašich rozhodnutí v priebehu kampane. Pripravte sa na útoky mimozemšťanov, živelné katastrofy, protesty a štrajky vašich obyvateľov a zábavný online svet plný ostatných hráčov s ich mestami. Staňte sa starostom a vyskúšajte si, aké to je ovládať celé mesto a postarať sa o jeho funkčnosť, o rovnováhu príjmov a výdajov mestskej kasy a urobte vaše obyvateľstvo hrdé na to, že môžu bývať v kvitnúcom meste v pokoji a mieri.

Detailné grafické spracovanie moderného enginu vám poskytne neopakovateľné zážitky pri každom hraní SimCity. Unikátne stavby, meniace sa počasie a najrôznejšie živelné katastrofy umocňujú autentický pocit z hrania. Vybudujte si mesto s množstvom nádherných stavieb, prírodných parkov a spokojných simíkov. Cesty sú plné pohybujúcich sa áut, po chodníkoch sa prechádzajú rodiny s deťmi, skrátka všade, kam sa pozriete, je život.
Spolupracujte s hráčmi po celom svete vďaka sociálnym prvkom. Chýba vám vo vašom meste voda a nemáte prístup k podzemným zdrojom? Požiadajte susedov o pomoc a na oplátku im ponúknite uhlie z baní vedľa vašej metropoly. Postavte diaľnice a umožnite vašim Simíkom cestovať za dobrodružstvom, prácou či rodinou. Pre správny chod mesta je dôležité udržiavať obchodné styky s okolím.

Ste novým hráčom série Simicity a neviete, čo a ako funguje? Nevadí. Prehľadný tutorial na začiatku hry vás prevedie najdôležitejšími hernými prvkami a naučí vás byť vzorným starostom. Vyskúšate si vyhovieť štrajkujúcim obyvateľom pred vašou novou radnicou a postupne budete plniť všetky ich požiadavky, ako je napríklad nová časť školy alebo dodávka uhlia pre vašu uhoľnú elektráreň postavenú kúsok za mestom.
Neraz sa vám príroda pri budovaní mesta postaví do cesty. Môže sa tak pokojne stať, že vaše miliónové mesto začne bombardovať armáda meteoritov, zdvihne sa vietor a tornáda začnú presúvať strechy medzi domčeky a požiare vám vplyvom dlhodobého sucha spália polovicu mesta. Obyvatelia sa však budú vždy spoliehať na vás ako na starostu, že sa so všetkým rýchlo a hlavne správne vysporiadate.

Pokročilý engine GlassBox ovplyvňuje oveľa viac vecí, než len grafiku hry. Dokáže simulovať reálne potreby obyvateľov mesta. Hru väčšinou zahájite stavbou hustej siete ciest a pre nové budovy máte k dispozícii tri druhy zón: rezidenčné, pre služby a priemyselné. V rezidenčných zónach staviate paneláky a rodinné domy pre vašich Simíkov. V zónach určených pre služby svoje miesto zaujmú nemocnice, policajné stanice alebo obchodné siete. V priemyselných zónach sa nachádzajú dôležité elektrárne a iné továrne na ťažbu alebo spracovanie surovín. Pre maximálnu spokojnosť obyvateľov je nutné nájsť určitú rovnováhu medzi znečistením ovzdušia a dodávkou potrebnej energie. Továrne je vhodné stavať ďaleko od rezidenčných zón, inak sa obyvatelia začnú búriť. Každá oblasť je špecifická,  a tak sa práve vaše mesto môže stať ideálnym miestom pre stavbu uhoľnej elektrárne vďaka nálezisku uhlia. Na druhej strane sa jadrové elektrárne stanú prioritou na miestach s množstvom rádioaktívnych látok.

Parametre a špecifikácia

Žáner

Žáner Stratégia

Lokalizácia

Textová lokalizácia EN, DE, FR, ES, IT

Hodnotenie PEGI

Vekové obmedzenie 7 rokov
Problematickosť obsahu Strach, Online

Verzia

Platforma PC – škatuľa
Edícia Základná

Platforma/licencia

Typ Hra
Platforma PC
Licencia Škatuľová

Multiplayer

Multiplayer Online

Minimálne požiadavky

Rad procesora AMD Athlon X2, Intel Core 2 Duo
Frekvencia procesora 2 GHz (2 GHz)
Grafická karta Intel HD Graphics 3000, nVidia GeForce 7800
Pamäť RAM 2 GB
Potrebný priestor 10 GB
Operačný systém Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows XP SP3

Odporúčané požiadavky

Rad procesora Intel Core i5
Grafická karta Radeon HD 5850
Pamäť RAM 4 GB
Potrebný priestor 10 GB
Kód:  WG386
Produktové číslo:  MXX07709714
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19