Servírovací riad je nevyhnutnou súčasťou každého stolovania na úrovni, a to nielen v reštauráciách, ale aj doma. Pomáha prezentovať jedlo atraktívne a funkčne. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako vybrať produkt na mieru.
Servírovací riad zohráva kľúčovú úlohu v gastronómii, nielenže umožňuje elegantnú prezentáciu jedla, ale tiež ho pomáha udržať v správnej teplote a uľahčuje servírovanie. Výber správneho servírovacieho riadu závisí od druhu jedla, štýlu stolovania, konkrétnej príležitosti a osobného vkusu. Vyberte si servírovací riad vhodný práve pre vás.
Servírovací riad existuje v rôznych rozmeroch, materiáloch, sadách, rozmanitých farbách a štýloch pre rôzne prípady použitia.
Servírovací riad a jednotlivé druhy
Pozrite sa, aké sú hlavné druhy servírovacieho riadu, ktoré sú bežne k dispozícii:
Servírovacie misky sa používajú na podávanie rôznych pokrmov, ako sú šaláty, ovocie, predjedlo atď.
Košíky na pečivo slúžia na estetické podávanie chleba, rožkov, bagiet a pod.
Podnosy a tácky sa používajú na prepravu a prezentáciu rôznych jedál a nápojov.
Stojany a držiaky prispievajú k organizovanému a estetickému vzhľadu stola. Slúžia na drobné sladké pečivo, muffiny a ďalšie cukrovinky, ale aj na varené vajcia, chlebíčky a mnoho ďalších pokrmov.
i
Nie úplne bežné sú potom servírovacie panvice, ktoré sa uplatňujú predovšetkým v profesionálnej gastronómii, kde sa pokrm pripravuje a priamo podáva stravníkovi na špeciálnej panvici. Servírovacie panvice umožňujú udržať jedlo pri podávaní teplé.
My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.