Obnoviť stránku

Seagate Enterprise Capacity 8TB

5 1 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Seagate Enterprise Capacity 8TB

Disk Seagate Enterprise Capacity 8TB zapadá do skupiny Čo sa týka rozmerov, hard disk je určený pre sloty 3,5". Kapacita tohto HDD dosahuje 8000 GB. Úložisko má 256 MB veľkú vyrovnávaciu pamäť. Komunikácia s počítačom alebo iným zariadením Seagate prebieha pomocou SATA III rozhrania.

Hlavné prednosti Disk Seagate Enterprise Capacity 8TB

  • Vyrovnávacia pamäť sa vyšplhala na hodnotu 256 MB
  • Formát disku Seagate 3,5" pasuje do klasických väčších slotov
  • Ako rozhranie na prepojenie počítača či iného zariadenia s hard diskom bolo vybrané SATA III
  • Platňový, teda pevný disk má dobrý pomer ceny a kapacity

Ďalšie vlastnosti disku

HDD čiže platňový disk pracuje s pohyblivými vnútornými časťami a vyžaduje tak šetrnejšie zaobchádzanie. Ponúka však dostupné riešenie, ako získať veľké množstvo priestoru na ukladanie dát. Veľmi dôležitým meradlom rýchlosti disku je tvz. RPM – počet otáčok za minútu. V situácii Seagate Enterprise Capacity 8TB hovoríme teda o 7200 ot./min. To je vhodné predovšetkým pre náročnejších používateľov,, ktorým tento model zaistí nadštandardnú rýchlosť spracovania dát. Na rýchlosť prenosu, zápisu či čítania dát má veľký vplyv tiež cache, vyrovnávacia pamäť. Disku Seagate prispieva týchto 256 MB na uschovanie posledných zapísaných dát a na ich rýchle načítanie.

Zapojenie disku Seagate

Na vloženie Seagate Enterprise Capacity 8TB je potreba 3,5" slot. Komunikácia medzi HDD a počítačom sa odohráva prostredníctvom rozhrania SATA III, ktoré sa pýši štandardom 6 Gbit/s. Táto technológia patrí medzi najobľúbenejšie a funguje s rýchlosťou 600 MB/s.

Parametre a špecifikácia

Typ úložiska

Rozmery

Šírka 101,85 mm (10,19 cm)
Výška 26,1 mm (2,61 cm)
Hĺbka 147 mm (14,7 cm)

Farba

Farba Čierna

Použitie

Použitie Dátové úložiská, Interný

Vlastnosti

Vyrovnávacia pamäť 256 MB

Spotreba

Kód:  FX186d2
Produktové číslo:  ST8000NM0055
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19