Obnoviť stránku

SAPPHIRE R9 290X VAPOR-X TRI-X

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

SAPPHIRE R9 290X VAPOR-X TRI-X

Sapphire uvádza na trh inovované vydanie grafickej karty R9 290x od AMD. Karta poteší nielen fanúšikov najmodernejších technológií, ale aj ortodoxných hráčov. Vaša nová zbraň rozhýbe aj najnáročnejšie hry na maximálne detaily a vysoké rozlíšenie, pričom zráža konkurenciu na lopatky vďaka pokročilej GCN architektúre.

S technológiou AMD Eyefinity 2.0 je len na vás, či si vychutnáte obraz na štyroch monitoroch alebo dáte prednosť 4K zobrazeniu. Pod kódovým označením Hawaii sa ukrýva jeden z najväčších grafických čipov vôbec. O nekompromisný výkon sa stará stádo obsahujúce 2816 stream procesorov. Výpočtové jednotky komunikujú s celými 8GB grafickej pamäte cez 512bitovú zbernicu.

Medzi ďalšie významné softvérové technológie môžeme zaradiť AMD True Audio. Táto technológia pomocou integrovaného digitálneho zvukového procesora akceleruje výpočet zvukov v hre. Výsledkom je nielen špičkový zvukový výstup, ale aj presná lokalizácia zvuku v priestore. Nesmieme zabudnúť ani na prítomnosť nového programovacieho rozrania Mantle, od ktorého si tvorcovia sľubujú rýchlejšie spracovanie grafiky ako cez Direct X.

Karta je osadená chladičom vlastnej konštrukcie, tzv. Vapor. Chladič využíva oceňovanú Tri-X stavbu s piatimi heatpipe a troma ventilátormi. Heatpipe s rozmermi desať, osem a šesť milimetrov prechádzajú celým hliníkovým radiátorom, čím dochádza k optimálnemu a rovnomernému vyžarovaniu tepla do okolia. Samozrejme, chladením to nekončí, karta je osadená desať fázovým digitálnym riadením napätia, čo zaistí vždy optimálne podmienky na prevádzku aj vysoko pretaktovanej karty. Výrobca odporúča minimálne 750W zdroj a operačný systém v 64-bitovom vydaní.

Parametre a špecifikácia

Rozmery

Šírka 299 mm
Výška 121 mm

Čip

Modelové označenie R9 290X
Počet stream procesorov 2 816×
Výrobné technológie 28 nm

Výkon a použitie

Použitie Multimédiá, Hranie hier, Profesionálne

Pamäť

Frekvencia

Frekvencia jadra 1 030 MHz
Frekvencia pamäte 5 500 MHz (5,5 GHz)
Frekvencia shaderov 1 030 MHz

Rozhranie

Na pripojenie k PC PCI Express x16 3.0
Na pripojenie monitora DisplayPort, DVI, HDMI

Technológia

Podpora zapojenia viacerých kariet Dual CrossFireX, Quad CrossFireX

Chladenie

Typ chladiča Aktívny, S vodným blokom
Veľkosť chladiča Dvojslotový

Spotreba

TDP 250 W
Kód:  EL736r6
Produktové číslo:  11226-11-40G

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18