Obnoviť stránku

SAPPHIRE R9 290X

4,8 4 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

SAPPHIRE R9 290X

Dlho očakávaný model grafické karty SAPPHIRE R9 290x uzrel svetlo sveta a poteší predovšetkým profesionálnych hráčov tých najnovších a najnáročnejších herných titulov, ktorý reprezentuje napríklad Battlefield 4. Vďaka nekompromisnému prejavu, GCN architektúre a technológii AMD Eyefinity 2.0 si môžete vychutnať nevídané herné zážitky až na štyroch monitoroch naraz. Obrovský grafický čip ukrytý pod kódovým názvom Hawaii v sebe skrýva 2816 stream procesorov komunikujúcich sa 4 GB pamäti cez 512bitovou pamäťovú zbernicu.
Rozprávkový výkon privádza konkurenciu do rozpakov a vás po prvom spustení najnáročnejšie hry doslova rozplače šťastím . Klasické Full HD rozlíšenie je pre kartu iba ranná rozcvička, radšej má plné 4K rozlíšenie , Z ktorého oči každého Paraná septembra blahom. Významnou novinkou sa javí prítomnosť úplne nového programovacieho rozhranie Mantle . To dokáže vymáčknout z hardware maximum výkonu a oproti DirectX dovolí až Deväťnásobný volanie vykresľovacích funkcií. Medzi ďalšie významné vylepšenia možno počítať aj technológiu AMD True Audio , Ktorá priamo zaistí výpočty zvukových dát pomocou GPU. Výsledok v podobe menšieho zaťaženia procesora a kvalitnejšieho priestorového zvuku ocení každý náruživý hráč.
Zostava, v ktorej budete mať AMD Radeon R9 290x pripojenú, vyžaduje zdroj s minimálnym výkonom 750 W , Ktorý dopĺňa aspoň 4 GB pamäte. Operačný systém musí byť v každom prípade 64-bitový .

Parametre a špecifikácia

Čip

Modelové označenie R9 290X
Počet stream procesorov 2 816×
Výrobné technológie 28 nm

Výkon a použitie

Použitie Multimédiá, Hranie hier

Pamäť

Frekvencia

Frekvencia jadra 1 000 MHz
Frekvencia pamäte 5 000 MHz (5 GHz)

Rozhranie

Na pripojenie k PC PCI Express x16 3.0
Na pripojenie monitora DisplayPort, DVI, HDMI

Technológia

Podpora zapojenia viacerých kariet Dual CrossFireX, Quad CrossFireX

Chladenie

Typ chladiča Aktívny
Veľkosť chladiča Dvojslotový

Spotreba

Prídavné napájanie 1× 6-pin + 1× 8-pin
Kód:  EL736r
Produktové číslo:  21226-00-40G

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08