Obnoviť stránku

Receivery

Receiver rozširuje základné funkcie zosilňovača o príjem zvuku a obrazu z mnohých rôznych zdrojov. Multikanálové (A/V receivery) slúžia ako stavebný kameň každého domáceho kina. Stereofónne receivery sú naopak určené používateľom, ktorých hlavnou preferenciou je počúvanie hudby. Poradíme vám s výberom toho správneho.

Pokračovať
Spresniť parametre
70 položiek

Receivery

Dobrý AV receiver (audio-video receiver) je základom každého naozajstného domáceho kina. Práve on sa stará o spracovanie obrazového a zvukového signálu z mnohých rôznych zdrojov a jeho preposlanie do televízora (alebo projektoru) a do reproduktorovej zostavy. Zdrojom signálu pritom môže byť DVD, HDD alebo sieťový prehrávač, lepšie receivery môžete pripojiť do počítačovej siete a použiť ako zdroj vlastný PC. Receiver by preto mal mať dostatočné množstvo ako analógových, tak hlavne digitálnych (audio aj video) vstupov a výstupov. Môžete k nemu potom pripojiť viac prístrojov (zdrojov signálu) a jednoducho medzi nimi prepínať. Receiver dokáže privedený obrazový aj zvukový signál aj spracovať a premeniť na iný typ signálu (napr. zvukový optický signál na elektrický), alebo ho ďalej prepracovať (napr. z kompozitného video vstupu vyvedieme komponentný do vášho televízora alebo stereo zvuk prepracujeme na priestorový 5.1 alebo 7.1 )

Výberu receiveru venujte veľkú pozornosť, lebo práve on je mozgom domáceho kina. Okrem dostatočného počtu vstupov a výstupov by mal pracovať so všetkými bežne používanými dekódermi zvuku (Dolby Digital, Dolby Pro Logic, DTS…), mal by vedieť spracovať HDTV signál a podporovať funkciu automatickej kalibrácie pomocou mikrofónu, čo vám značne uľahčí prácu pri nastavovaní zvuku. Zosilňovač receiveru by mal mať vysoký výkon, jednak na kvalitné ozvučenie vašej obývacej izby, ale aj preto, že má potom oveľa menšie skreslenie. Štandardne majú AV receivery vstavaný FM tuner (rádiový prijímač) a lepšie modely sa dajú pripojiť do počítačovej siete.

 

Už nepredávame

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14