Obnoviť stránku

Prusa i3 MK2

5 12 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Prusa i3 MK2

Prusa i3 MK2 je model od Jozefa Průšu s vylepšeniami, aby ste dosiahli väčšie objekty, kvalitnejšie a za kratší čas. Druhá verzia má o 31 % väčšiu pracovnú plochu, je až o 40 % rýchlejšia, má plne automatickú kalibráciu, novú vyhrievanú podložku a bezúdržbovú tlačovú plochu. Nové možnosti 3D tlače pretavíte do jedinečných predmetov a prototypov, ktoré zhotovíte na vlastnom stole a s minimálnymi nákladmi oproti veľkým produkčným strojom.

Kľúčové vlastnosti

  • O 31 % väčšia pracovná plocha (10500 cm3 = 25 × 21 × 20 cm) a až o 40 % rychlejšia tlač
  • Plne automatická kalibrácia tlačovej plochy a otvorený dizajn na ľahkú manipuláciu
  • Vyhrievaná podložka s kompenzáciou studených rohov na rovnomerné chladnutie
  • Bezúdržbová tlačová plocha - žiadne sklo, žiadne lepidlo, žiadny ABS juice
  • 0,4 mm tryska (jednoducho vymeniteľná) s výškou vrstvy od 0,05 mm pre 1,75 mm tlačovú strunu
  • Široká podpora materiálov - PLA, ABS, PET, HIPS, Flex PP, Ninjaflex, Laywood, Laybrick, Nylon, Bamboofill, Bronzefill, ASA, T-Glas, filamenty s uhlíkovým vláknom, polykarbonát...
  • Jednoduchá farebná tlač po vrstvách
  • Špeciálne optimalizovaný firmware pre tichú tlač
  • Integrované LCD, tlač z SD karty alebo z počítača cez USB

Automatická 3D kalibrácia a presnosť

Tlačiareň využíva automatickú indukčnú kalibráciu, kedy si tlačiareň sama spočíta podľa 9 bodov podložky i jej zakrivenie. Tlačiareň automaticky kompenzuje rozdiely tak dobre, že podložka môže byť napevno primontovaná k rámu. Nové motory s integrovanou trapézovou skrutkou bez spojky sú výrazne presnejšie a umožňujú takzvaný hop, kedy sa tryska počas prejazdov mierne zdvihne. To sa prejaví dokonalým povrchom vrátane poslednej vrstvy, pretože tryska nenarušuje povrch, a zanechá krajší vizuálny dojem.

Nová podložka

Po dlhom experimentovaní bol nájdený dokonalý materiál, na ktorom je možné tvoriť. Špeciálny polymér drží všetky používané tavné struny bez nutnosti prípravkov, prežije zarytie horúcej trysky alebo kontakt so špachtľou. Tlačová podložka je tiež konštrukčne kompletne prerobená, aby nedochádzalo k prichyteniu objektov. Teraz má podložka niekoľko zón s rozdielnym výkonom, čím sa vyrovnala nižšia teplota v rohoch. Rovnomerne prehriata plocha znamená, že môžete tklačiť aj na okraji, bez toho aby bol následne problém s vybratím hotového diala.

Kompletné tlačové riešenie

Ide o stavebnicu, ktorú si musíte sám zložiť. Ničoho, sa ale nebojte. Montáž je detailne zdokumentovaná v manuáli vrátane ukážkových obrázkov. Rozhodne vás nečaká žiadne spájkovanie alebo podobne. Stačí len skrutkovanie a zapájanie konektorov. Samozrejme nechýba ani potrebné náradie na inštaláciu, softwarového vybavenia a kvalitná podpora samotného výrobcu, vďaka čomu si ho obľúbili použivatelia po celom svete.

Parametre a špecifikácia

Technológia 3D tlače

Technológia 3D tlače FDM

Vlastnosti tlačového materiálu

Priemer filamentu 1,75 mm

Tlačový priestor

Hĺbka 210 mm
Šírka 250 mm
Výška 200 mm

Hrúbka vrstvy

Min. hrúbka vrstvy 0,05 mm

Počet hláv

Počet hláv 1
Kód:  DF512
Produktové číslo:  PRI-MK2-KIT-ORG
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06