Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Archív - Počítačové zostavy

Počítačové zostavy bežnej veľkosti sú obľúbené vďaka lepšiemu pomeru cena/výkon ako notebooky a tiež vďaka možnosti ľahkej výmeny jednotlivých komponentov. Aký stolný počítač sa pre vás najviac hodí, ako sa PC zostavy delia a na čo si je pri výbere potrebné dávať pozor? Poďme si jednotlivé parametre rozobrať.

Spresniť parametre
4429 položiek

Archív - Počítačové zostavy

Počítače, ktoré označujeme taktiež ako PC z anglického „Personal Computer“ (osobný počítač), sú v súčasnosti využívané snáď vo všetkých odboroch ľudskej činnosti. Stali sa už neoddeliteľnou súčasťou života každého z nás. Málokto by však uveril, že pôvodne slovo „počítač“ označovalo človeka, ktorý robil výpočty. Zmena významu slova v zmysle označenia hardvéru (teda fyzických/hmatateľných súčastí počítača) nastala v dobe, keď Američania začali pracovať na výrobe prvej atómovej bomby. Označenie PC, teda osobný počítač, sa potom ustálilo až v roku 1981, kedy bol uvedený prvý IBM PC (IBM 5150). Už vtedy sa začali stavať počítače na mieru.

Už nepredávame

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12