Obnoviť stránku

PlayStation 5

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

PlayStation 5


V snahe uspokojiť čo najviac zákazníkov stále limitujeme počet vydaných PS5 na 1 ks na osobu – duplicitné objednávky budú automaticky stornované. Naďalej platí, že sa snažíme uspokojiť všetky objednávky podľa dátumu vytvorenia a podľa dostupnosti príslušnej regionálnej verzie (CZ, SK).


Budúcnosť hrania je konečne tu!
Herná konzola PlayStation 5

Nová generácia populárnej hernej konzoly PlayStation je konečne tu. A prichádza revolúcia, ktorá poskytne hráčom po celom svete úplne nové zážitky. Konzola totiž zvládne až 4K rozlíšenie pri 120 FPS. Za väčšinou hardvérovej výbavy stojí spoločnosť AMD so svojím 8-jadrovým procesorom architektúry Zen 2 a grafickým čipom postaveným na platforme RDNA 2 s podporou ray tracingu.

8 jadier/16 vláken

CPU od AMD

10,28 TFLOPs

Výkon GPU

825 GB

Kapacita SSD úložiska



Koniec nahrávacích obrazoviek

Nárast grafickej kvality sa očakáva od každej generácie hernej konzoly, ale až PlayStation 5 prichádza s bleskovo rýchlym diskovým úložiskom, ktoré tvorí SSD s kapacitou 825 GB. Konkrétne ide o najmodernejší typ s rozhraním PCIe 4.0 a prenosovou rýchlosťou až 5,5 GB/s. Vývojári však často siahnu po kompresii herných dát, pri ktorej rýchlosť stúpne až na závratných 9 GB/s. Čo to znamená v praxi? Hry sa budú spúšťať prakticky okamžite a dokonca bude možné bleskovo prepínať medzi niekoľkými aktívnymi hrami.



Herná konzola PlayStation 5 prináša obrovské vylepšenia zvukovej stránky hier

Konzola PlayStation 5 získava body aj za 3D audio. Používa totiž špeciálny Tempest Engine, ktorý spracuje zvukovú stránku hier ako nikdy predtým. Kľúčovým benefitom je fakt, že na plné vychutnanie nebudete potrebovať drahé slúchadlá alebo veľa reproduktorov. Postačí vám totiž solídny inteligentný televízor.

Herná konzola PlayStation 5

Prepracovaný DualSense ovládač

Zásadnou novinkou ovládača DualSense je haptická odozva, ktorá sa postará o oveľa intenzívnejší herný zážitok. A ako funguje? Napríklad pri pretekárskych hrách poskytuje verný odpor pri riadení auta (pri prechádzaní cez rôzne prekážky a pod.). Konštruktéri spoločnosti Sony tiež zmenili uhol adaptívnych trigerrov a drobným zmenám neunikli ani oblasti rukovätí.

Na aké hry sa môžete tešiť?

Už v tejto chvíli je oznámených viac ako 20 nových hier pre PlayStation 5. Výberu jasne kraľuje Horizon Zero Dawn 2: Forbidden West, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7 alebo Resident Evil Village.

A spätná kompatibilita?

Nebojte sa, fiasko zo štartu PlayStation 4 sa neopakuje. Nová hracia konzola PlayStation 5 bude už od štartu predaja podporovať zhruba 100 najlepších hier zo staršej generácie a číslo sa má postupne zvyšovať. Samozrejmosťou je možnosť sledovania filmov z Blu-ray diskov alebo zabavenie sa vo virtuálnej realite s PlayStation VR.

Parametre a špecifikácia

Rozmery a hmotnosť

Šírka 39 cm
Výška 26 cm
Hĺbka 10,4 cm
Hmotnosť 4 500 g

Typ zásuvky

Krajina Česko, Slovensko, Maďarsko, Nemecko, Rusko, Rakúsko, Chorvátsko, Francúzsko, Poľsko, Rumunsko, Slovinsko

Platforma

Platforma PlayStation 5

Vstupy a výstupy

Pripojenie 3,5 mm Jack (na ovládači), LAN (Ethernet) , USB-A, USB-C, USB-C (na ovládači)

Kapacita

Veľkosť úložiska 825 GB
Typ úložiska SSD

Vlastnosti

Typ konzoly K TV
Podpora hrania v 4K Natívne 4k

Mechanika/pamäťový slot

Typ mechaniky/slotu Blu-ray (4K)

Verzia

Verzia PS5

Obsah balenia

Obsah balenia Konzola, Herný ovládač 1 ks, Kábel HDMI, Kábel USB, Napájací kábel, Stojan
Variant balenia Bez hry

Lokalizácia

Lokalizované menu CZ, HU, EN, DE, FR, IT, ES

Farba

Farba Biela
Kód:  MSX005
Produktové číslo:  PS719396406
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17