Obnoviť stránku

PC zdroje

PC zdroj slúži na spracovanie vstupného napätia z elektrickej siete, jeho transformáciu a rozdelenie do napájacích vetiev. Výstupom zdroja je niekoľko napäťových úrovní distribuovaných prostredníctvom rôznych konektorov. Neviete, na aké parametre sa pri výbere PC zdroja zamerať? Poradíme vám.

Pokračovať
Spresniť parametre
327 položiek

PC zdroje

Počítačové napájacie zdroje sú štandardizované podľa formátu ATX, ktorý vytvorila v roku 1995 spoločnosť Intel ako štandard usporiadania komponentov v počítačovej skrini. V tom čase nahradil nevyhovujúcu staršiu normu AT a ešte dnes je stále používaný. V roku 2003 sa tento PC zdroj Intel snažil neúspešne nahradiť novým, tzv. BTX. Výrobcovia však na tento formát neprešli a namiesto toho bol ATX niekoľkokrát revidovaný. V súčasnosti je najnovšou verziou ATX 3.0. Z ATX potom vychádzajú menšie formáty mATX a Mini ITX.

Pokračovať

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18