Obnoviť stránku

Pamäťové karty

Pamäťové karty prichádzajú na rad vtedy, keď chcete využívať potenciál vášho zariadenia na maximum, ale neustále bojujete s nedostatkom miesta. Zaujíma vás, ako môže byť označená pamäťová karta a ktorý typ zvoliť pre vaše zariadenie? Poradíme vám s výberom.

Pokračovať
Spresniť parametre
255 položiek

Pamäťové karty

Pamäťové karty používame na ukladanie dát, napr. v digitálnych fotoaparátoch, kamerách, mobilných telefónoch, multimediálnych prehrávačoch a pod. Obvykle obsahujú pamäte typu flash EEPROM a boli vyvinuté práve pre prenosné zariadenia, kde sú vysoké nároky na čo najmenšie rozmery a odolnosť. Inak sú pamäťové karty tiež odolné voči magnetickým a elektrickým poliam.

História pamäťových kariet siaha do deväťdesiatych rokov minulého storočia, kedy začal vývoj pamäťovej karty pre slot PCMCIA do notebookov. Postupom času sa výrobcovia snažili navýšiť kapacitu tohto zariadenia, ale zároveň tiež zmenšiť jeho rozmery. V tej dobe však nedošlo k zavedeniu jednotného štandardu, preto dnes máme pamäťové karty, ktoré sú svojimi parametrami a kapacitou (od 1 GB do 64 GB) veľmi podobné, hoci majú iné označenie a odlišné formáty.

Už nepredávame

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19