Obnoviť stránku

Opener Blackfly

Opener Blackfly

Keď sa pozriete na promo video k zariadeniu nazvanému Opener Blackfly, tak si iste pomyslíte, že ide o zábery z pripravovaného sci-fi filmu. Prvé zdanie však klame. Opener Blackfly je taký väčší dron pre jedného odvážneho pasažiera. Vývojová verzia má však za sebou viac ako 1 400 úspešných štartov a nalietaných približne 19 000 kilometrov. To už neznie vôbec zle!

Kľúčové vlastnosti lietajúceho elektromobilu Opener Blackfly

  • Osobný čisto elektrický dron s doletom až 65 kilometrov
  • Štart aj pristátie prebieha vertikálne
  • Možnosť úplne autonómneho letu po vopred pripravenej dráhe
  • Maximálna rýchlosť 130 km/h
  • Zaujímavá cena, ktorá sa má pohybovať na úrovni automobilu typu SUV

Sen o lietaní sa stáva skutočnosťou

Kanaďan Marcus Leng vyvíjal Opener Blackfly posledných 9 rokov a na samotnej konštrukcii prepravného drona je to poznať. Ide o ultraľahký lietajúci stroj s kolmým štartom a pohonom plne na elektrinu. Na jedno nabitie uletí asi 65 km a maximálna rýchlosť je 130 km/h. 12 kWh batéria poháňa celkom osem vrtúľ na dvoch krídlach, vpredu a vzadu. Tento počet vrtúľ zároveň vytvára bezpečnostné záruky v prípade výpadku jednej alebo dvoch vrtúľ.

Špeciálne skúšky pre ovládanie sú nutné

Piloti BlackFly budú musieť úspešne absolvovať skúšky súkromných pilotov lietadiel a prejsť školením na tento stroj. To je trošku škoda, ale musíme narovinu konštatovať, že riadiť toto zariadenie s obyčajným vodičákom by bolo predsa len vysoké riziko.

Parametre a špecifikácia

Batéria a nabíjanie

Rozsah a spotreba

Úžitkové vlastnosti

Počet miest 1
Kód:  OPEN01black

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08