Obnoviť stránku

Oliver Twist

Audiokniha

Oliver Twist

Dramatizovaná četba románu o chlapci neznámých rodičů, vychovávaném v chudobinci

Je odsud zvyklý jen na bezpráví, ústrky, hlad a krutost. Uteče do Londýna a dostává se zde nechtěně do zločinecké bandy, kterou vede starý Žid Fagin. S jeho osudem je spojeno tajemství jeho původu, dědictví a kvůli němu dochází k loupežím a k vraždě, která je vylíčena způsobem, prozrazujícím mistra realistického románu.

Dickens publikoval román na pokračování v novinových přílohách jako čtení pro všechny čtenářské vrstvy. Dickens v románu ukazuje různé podoby obchodu s chudobou, přičemž zlodějská banda v Londýně není v tomto zrcadle o nic horší než rádoby počestní pokrytci, okrádající chudinské instituce.

Rozhlasová nahrávka z roku 2012 v režii Jaroslava Kodeše. Účinkují: Otakar Brousek ml., Matěj Nechvátal, Igor Bareš, Petr Pelzer, Klára Sedláčková-Oltová, Dalimil Klapka, Jaroslav Haidler, Jiří Hromada a další

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 06:42:08

Autor

Autor Charles Dickens
Interpret Igor Bareš, Kajetán Písařovic, Eva Kodešová, Zdenek Hess, Petr Pelzer, Oldřich Vlach, Miriam Kantorková, Libuše Švormová, Jaromír Meduna, Clara Sedláčková Oltová, Dalimil flap, George Knot, George Prager, George Stack, Henry Hinke, Jaroslav Achab Haidler, Jaroslav Kodeš, Marcela Nohýnková, Matthew Nechvátal, Otakar Scrimgeour ml., Peter Halíček

Podrobnosti

Veľkosť 128 kbps 369 MB
Kategorie Audioknihy, Klasické diela
Kód:  AKI018

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08