Obnoviť stránku

Musical Fidelity M3x Vinyl – strieborný

Doručenie na
predajňu zadarmo
1 378,39 €

Musical Fidelity M3x Vinyl – strieborný

Gramofónový predzosilňovač Musical Fidelity M3x ViNYL je navrhnutý tak, aby vás neobťažoval žiadnymi limitmi. Konektivita je priamočiara, v ponuke je iba jeden vstup a výstup. Vstup nemôže byť ani v náročných podmienkach preťažený a výstup obmedzený v schopnosti dodávať špičkový zvuk. M3x ViNYL je možné nastaviť na MM alebo MC prenosky a presné zaťaženie. Tento model ponúka najmodernejšie technické a zvukové prednosti, rovnako ako M6x ViNYL, ale za stále ešte dosiahnuteľnú cenu.

Kľúčové vlastnosti gramofónového predzosilňovača Musical Fidelity M3x ViNYL

  • MM a MC vstup s nastavením záťaže
  • Diskrétne obvody na neutrálny a verný zvuk
  • Špeciálne toroidné trafo vyrobené pre gramofónové zosilňovače
  • Absolútne nulová spotreba energie v pohotovostnom režime
  • Rozdelené pasívne RIAA a DECCA EQ
  • Robustný hliníkový predný panel a kovové šasi
  • Minimálne elektromagnetické rušenie od napájacej sekcie
  • Veľké šasi umožňuje dostatočný priestor na oddelenie napájacej a zosilňovacej časti
  • Musical Fidelity M3x ViNYL je vyrobený v EÚ

Prednosti diskrétnych obvodov

Diskrétny obvod sa skladá z elektronických súčiastok, ktoré sú nesúrodými, samostatnými zariadeniami, nazývanými aj diskrétne súčiastky. Môžu to byť „pasívne“ komponenty, ako sú odpory, kondenzátory a induktory, rovnako ako „aktívne“ komponenty, čo sú v našom prípade tranzistory. Opakom tohto by bol integrovaný obvod, ktorý využíva v signálovom reťazci operačné zosilňovače (Op-Amp). V hudobnom odvetví sa často používajú špecializované operačné zosilňovače postavené na audio aplikácie, ktoré umožňujú vyrábať veľmi malú a efektívnu elektroniku a zároveň šetriť čas konštruktérov. Nespočet hodín posluchových testov a rokov skúseností však ukázalo, že ani tie najlepšie operačné zosilňovače nebývajú také neutrálne, prirodzené, dynamické ani živé – to všetko sú vlastnosti „zvuku Musical Fidelity“. Z tohto dôvodu sa Musical Fidelity vracia späť k tradičnému, diskrétnemu dizajnu. Tam, kde štandardné gramofónové predzosilňovače s integrovanými obvodmi majú niekoľko desiatok alebo stoviek súčiastok, budú diskrétne konštrukcie používať na porovnanie stovky alebo tisíce súčiastok. To znamená dlhší proces návrhu, ale podľa Musical Fidelity vám to poskytne za vaše peniaze lepší zvuk.

Toroidný výkonový transformátor

Špeciálny toroidný transformátor s nízkou saturáciou jadra znižuje úroveň elektromagnetického žiarenia, čo je nevyhnutné, pretože inak by žiadny gramofónový predzosilňovač nikdy nemohol správne fungovať. Spoločne so vzdialenosťou medzi transformátorom, zosilňovacou sekciou a elektromagnetickým tienením vzniká neuveriteľne vysoký odstup signálu od šumu. Keď predzosilňovač pracuje s niekoľkými stovkami mikrovoltov z prenosky, tak je každý decibel pomeru signálu k šumu nesmierne dôležitý. V tomto výrobku inžinieri Musical Fidelity navyše prvýkrát implementovali nové proprietárne riešenie napájania, ktoré má nulovú spotrebu energie v pohotovostnom režime. Vďaka tomu sa jedná o dokonale zelený produkt a úplne jedinečný vo svojom segmente.

Delený pasívny ekvalizér

Musical Fidelity M3x ViNYL využíva na svoju RIAA krivku delenú pasívnu ekvalizáciu v samostatných zosilňovacích stupňoch bez globálnych negatívnych spätných slučiek. Ide o riešenie nákladnejšie na návrh a implementáciu, ale zaisťuje to najpresnejšiu reprezentáciu ideálnej krivky EQ. Delené pasívne vyrovnanie umožňuje lepšie prispôsobenie impedancie a nižšiu odchýlku od ideálnej RIAA krivky.

Špičkové spracovanie – ručne vyrobené v EÚ

M3x ViNYL má oceľové šasi a silné, ťažké hliníkové čelo, ktoré celému komponentu prináša mimoriadnu tuhosť a zároveň skvelú izoláciu proti vonkajšiemu rušeniu. Kľúčovým faktorom na udržanie pomeru signálu k šumu na najvyššej možnej úrovni je nadštandardná vzdialenosť medzi napájacím transformátorom a sekciou zosilňovača. Zmienka vhodná je tiež kvalita vonkajšieho prevedenia šasi, ktorá je nadmieru podarená, rovnako ako elektronika vo vnútri. Všetko je totiž zapojené ručne, a to podľa najvyšších výrobných štandardov, ktoré Musical Fidelity dosahuje úplným presunutím výroby do EÚ.

Parametre a špecifikácia:

MM vstup:
Frekvenčná odozva: RIAA alebo RIAA / IEC ±0,2 dB
Citlivosť vstupu: 5 mV na 500 mV výstup
Vstupná impedancia: 47 kOhm
Vstupná kapacita: 50 – 400 pikoF
Zisk: 40 alebo 46 dB s funkciou +6 dB
Celkové harmonické skreslenie: < 0,028 %
Odstup signál / šum: > 95 dB
Presluch: lepšie ako 100 dB

MC vstup:
Frekvenčná odozva: RIAA alebo RIAA / IEC ±0,3 dB
Citlivosť vstupu: 500 mikroV na 500 mV výstup
Vstupná impedancia: 25 ohmov až 1,2 kOhmov
Zisk: 60 alebo 66 dB s funkciou +6 dB
Celkové harmonické skreslenie: < 0,28 %
Odstup signál / šum: > 80 dB
Presluch: lepšie ako 90 dB
Konektory:
Jeden pár výstupných RCA konektorov (500 mV nominálne, 10 V maximálne)
Jeden pár vstupných RCA konektorov

Napájanie:
Spotreba v zapnutom stave: 20 W
Spotreba v pohotovostnom režime: 10 W

Vyhotovenie:
Rozmery: 440 × 105 × 390 mm (Š × V vrátane nožičiek × H vrátane terminálov)
Hmotnosť: 6,59 kg

Parametre a špecifikácia

Charakteristika

Počet kanálov 2.0

Vstupy

Phono (gramofón) 1 ×

Výstupy

RCA/Cinch 1 ×

Funkcie

Diaľkové ovládanie Nie
displej Nie

Rozmery

Šírka 440 mm
Výška 105 mm
Hĺbka 390 mm
Hmotnosť 6,59 kg

Farba

Farba Strieborná
Kód:  MUFg04
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  M3X VINYL_SL

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06