Obnoviť stránku

zLotta

E-kniha, Slovensky
12,90 €

zLotta

Lotta na svojej ceste za šťastím občas zišla z cesty, zablúdila do neznámych krajín, miest, domov, bytov a izieb, aby napokon zistila, že naša realita je zbytočne preceňovaná.

Druhú prozaickú knihu Mary Stankovej tvoria tri prózy Mesto, DomZlotta. Všetky tri texty tematizujú aktuálne problémy v našej spoločnosti – osamelosť, odcudzenosť, sklony k závislostiam, hľadanie rôznych skratiek, snahu zapáčiť sa spoločnosti v protiklade s nemožnosťou splniť jej očakávania a nároky, najmä však všadeprítomnú túžbu po láske či aspoň jej napodobeninách.

Kniha je vyjadrením našej skutočnosti pomocou neskutočných motívov a obrazov. Pre niekoho smutným, pre iného pravdivým a pre ďalších možno úplne zbytočným. Odložte na chvíľu realitu a všetko, čo považujete za nutné, možné, či pravdepodobné a vstúpte do mesta a domu za zrkadlom. Zlotta tam už na vás čaká.

Mara Stanková (1989) s elánom učí budúcich novinárov lingvistické a textovo orientované predmety. Za svoj prozaický debut LottiNElásky (2017) získala prémiu v rámci Ceny Ivana Kraska. Prekladá beletriu z angličtiny, píše recenzie a články pre literárne časopisy, v prvom rade sa však venuje študentom a vede na katedre. Spolupracuje s viacerými slovenskými vydavateľstvami ako jazyková redaktorka a slovenčinu učí aj cudzincov či právnikov.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Mara Stanková
Počet strán 144 strán
Rok vydania 2019
Nakladateľ Marenčin PT
Jazyk Slovensky
Kód:  EK33586
Produktové číslo:  978-80-569-0461-9

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16