Obnoviť stránku

Z díla velikána české i světové literatury

Audiokniha
14,90 €

Z díla velikána české i světové literatury

O lidech, zvířatech, přírodě, záhadách a umělé inteligenci z tvorby geniálního autora

V prosinci roku 2023 uplyne 85 let od smrti jednoho z největších českých spisovatelů Karla Čapka (1890–1938). V našem výběru vycházíme ze všech záznamů díla tohoto velikána, uchovaných v archivu Supraphonu.
Byl velkým vyznavačem rozumu. Zároveň tušil, že to nejlidštější v člověku se zjevuje jen v mimořádných okamžicích, jež jsou jakýmsi odleskem božství. Také jeho obava, že umělá inteligence zvítězí nad člověkem, se stala tématem řady jeho literárních i dramatických prací. Je považován za jednoho ze zakladatelů sci-fi literatury. Spolu s Jaroslavem Haškem, Karlem Poláčkem a Otou Pavlem patří plným právem do řady literátů, jimž jsme určili speciální komplet, propojující archiv s novými zvukovými záznamy, které čtou mladí interpreti Igor Orozovič, Jakub Albrecht a Ivan Lupták.

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 26:13:37

Autor

Autor Karel Čapek
Interpret Jan Pivec

Podrobnosti

Veľkosť 128 kbps 1 444 MB
Kategorie Audioknihy, Česká literatura, Klasické diela, Spomienky a biografie
Jazyk Česky
Kód:  AK1E580

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07