Obnoviť stránku

Vyhořet může každý

E-kniha, Česky
5 8 hodnotení
11,95 €

Vyhořet může každý

Príbehy a úvahy o syndróme postihujúcim ľudí (nielen) súčasných generácií

"Taký usilovný a šikovný, ako sa vám to stalo?" Syndróm vyhorenia dokazuje, že pracovitosť nie je len cnosť. Prácu na 150% nikto neocení. Moderátor Aleš Cibulka, mezzosopranistka Dagmar Pecková a športové reprezentantka Olga Šípková otvorene opisuje, ako je maximálne nasadenie priviedlo do pekiel.
Téma po odbornej stránke spracovali MUDr. Radkin Honzák a publicistka Agáta Pilátová. Poučte sa z chýb druhých - ak chcete horieť, a nie vyhasnúť. Kniha otvára edičnej rad Destigma, ktorá sa za prispenia známych osobností snaží zmeniť pohľad na psychické problémy rôzneho typu. 

MUDr. Radkin Honzák

Absolvoval Fakultu všeobecného lekárstva v Prahe. Po štyroch rokoch v Psychiatrickej liečebni v Kosmonosoch nastúpil ako psychiatrický konziliář v vtedajšom Ústavu pre výskum výživy ľudu v Krči, neskôr integrovaného do IKEM, kde stále pracuje v ambulancii a v transplantačnom programe. V súvislosti s ním bol deväť rokov členom etickej komisie CAHBI v Štrasburgu. Venoval sa pacientom s gastroenterologickými, kardiovaskulárnymi a nefrologickým problémy, čo ho priviedlo k Psychosomatic. Po roku 1989 viedol desať rokov Oddelenie lekárskej psychológie, psychoterapie a psychosomatiky 1. LF UK, ďalšie dekádu pôsobil na Psychiatrické katedre IPVZ a neskôr v Psychiatrickej nemocnici v Bohniciach.
Vo Vyšehradu vyšiel v niekoľkých vydaniach jeho knižné rozhovor s Renatou ČervenkováVšichni žijem v blázinci s podtitulem Současnost očima psychiatra a ohromný úspěch zaznamenala jeho poslední knihy Psychosomatická prvouka. K aktuálnym otázkam sa Radkin Honzák trefne vyjadruje tiež na blogu na www.aktualne.cz. Svoje celoživotné poznatky zhŕňa do vety: "Človek vydrží viac než zviera, len mu dať príležitosť."

Aleš Cibulka

Český televízny a rozhlasový moderátor a publicista. Dva roky pôsobil v televízii Nova, kde moderoval Raňajkách s Novou. Vyštudoval Vyššiu odbornú školu hereckú.
Neskôr sa stal spolupracovníkom a potom aj zamestnancom Českej televízie, kde moderoval reláciu Dobré ráno s ČT. Účinkoval tiež v detskej vedomostnej súťaži batohom. Teraz moderuje reláciu venovaný českému jazyku O slovenčine.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Radkin Honzák
Počet strán 160 strán
Rok vydania 2019
Nakladateľ Vyšehrad
Jazyk Česky
Kód:  EK31646
Produktové číslo:  978-80-760-1180-9

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08