Obnoviť stránku

Volá Berlín

E-kniha, Česky
15,46 €

Volá Berlín

Volá Berlín je román inšpirovaný skutočným osudom mladej Američanky

Nemecko 1938. Európa balansuje na pokraji vojny. Múdra, ale naivná Maggie študuje v Heidelbergu, kde stretne nového priateľa, s ktorým následne odchádza do Berlína. Chce byť sebestačná, a tak s radosťou prijíma prácu na nemeckom ministerstve propagandy a aktívne sa podieľa na nočnom nemeckom vysielaní pre anglosaský svet. Onedlho sa stane pravou rukou najobľúbenejšieho anglického komentátora, prezývaného Lord Lyon, a upúta pozornosť samotného ministra Josepha Goebbelsa.
Nemecko postupne napáda svojich susedov jedného po druhom a kolesá druhej svetovej vojny sa rýchlo roztáčajú. Maggie postupne prezrie desivé nacistické zámery a dochádza jej, že sa sama stala obeťou propagandy, ktorú šíri. Bojuje s vlastným svedomím, zmietaná medzi lojalitou k novej vlasti a znechutením nad svojou úlohou v nacistickom režime. Svetový konflikt, ktorý aj svojou prácou pomáhala rozohrať, nakoniec ohrozuje aj jej život...
Volá Berlín je román inšpirovaný skutočným osudom mladej Američanky Mildred Gillarsovej, ktorá sa počs vojny podieľala na zahraničnom vysielaní hitlerovského Nemecka.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Kelly Durham
Počet strán 406 strán
Rok vydania 2018
Nakladateľ Metafora
Jazyk Česky
Kód:  EK26500
Produktové číslo:  978-80-735-9556-2

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18