Obnoviť stránku

V lese visí anděl

E-kniha, Česky
4,6 81 hodnotení
9,94 €

V lese visí anděl

Brilantný nórska detektívka, ktoré v sebe skrýva hrozné tajomstvo

Bestseller v Holandsku (vypredané hneď v predpredaji) a v Nemecku, kde sa cez tri týždne držal v rebríčku Der Spiegelu.A následne tento vrstevnatý a prepracovaný detektívne román, v ktorom uvádza na scénu dvojicu detektívov Holgera Muncha a Miu Krügerová, vyvolal obrovskú vlnu medzinárodného záujmu.
Holger Munch miluje vážnu hudbu, matematické hádanky a fajčení cigariet. Okrem toho je policajný detektív. Už sa chystá do dôchodku, v ktorom si toto všetko užije, lenže Nórskom práve otriasajú podivné vraždy šesťročných dievčatiek, ktoré niekto oblieka do bielych šiat a necháva v lese s ceduľkou "Cestujte sama" na krku.
Munch sa tak musí postaviť do čela špeciálnej jednotky a hlavne presvedčiť Miu Krügerová, slávnu vyšetrovateľku, aby sa vrátila do služby. Podarí sa mu to? Dokáže Mia Mesačný lúč, ako jej prezývajú nórske médiá, vyriešiť prípad plný symbolov a slepých uličiek? Vrah si s detektívmi evidentne pohráva a celé Nórsko sa môže len strachovať, že sa v lese objaví ďalší malý anjel.

"Visí tam anjel."
"Ako to myslíš?"
"Visí tam v lese anjel."

Tobias bračeka objal a cítil, ako sa chveje.
"Teraz si vymýšľaš, Torben."
"Nie, visí tam."
"Môžeš mi ukázať kde?"

Braček k nemu zdvihol oči.
"Nemá krídla, ale určite je to anjel, viem to."
„Ukaž mi to,“
řekl Tobias vážně a postrčil brášku před sebe mezi smrky. 
 


"Jednou z najväčších kvalít knihy je jej brutálny odpich. Krátke kapitoly, ostré strihy, bleskovo svištiacu dej. "
inštinkt

"Kritika Bjork porovnáva s Joeom Nesbom. Kdeže, Bjork je kategória sama pre seba. "
ihned.cz

"Človek je skoro v pokušení nazvať túto knihu učebnicou modernej detektívky. Takto sa to má robiť! (...) Sú tu všetky potrebné ingrediencie a sú namiešané s úplnou bravúrou. "
Folkebladet (DK)
"Úplne brilantné nórska detektívka, ktorá má všetko, čo si len možno od dobrého príbehu priať. Uveriteľné a pútavé postavy. Nesmierne napínavú zápletku, ktorá v sebe skrýva hrozné tajomstvo. A nečakane pôsobivé vystihnutie rôznych miest, kde sa dej odohráva, ktoré vytvára veľmi príjemný kontrast medzi mestskými scénami a tými zasadenými do vidieckej krajiny. "
Aftonbladet (svedkovi)
"Ak má toto byť autorův debut, je to nevídaná literárny senzácia."
Bergens Tidende
"Samotný príbeh spolu so zaujímavým policajným tímom dáva dohromady naozaj zrozumiteľný mix, ktorý núti čitateľa otáčať stranu za stranou. To navyše autor podporil aj krátkymi údernými kapitolami, vďaka ktorým dej ubieha naozaj svižným tempom ... V lese visí anjel je ukážkou skvele odvedenej práce, ktorú autor na prvom diele chystané série odviedol ... Čitateľom prináša presne to po čom túžia - zrozumiteľný, premyslený a napínavý príbeh, ktorý vás nenechá kľudnými. "
Schefikuvblog.eu


Samuel Bjork

Pod pseudonymom Samuel Bjork sa skrýva úspešný nórsky spisovateľ, dramatik, spevák a textár Frode Sander Oien (* 1969). Svou první divadelní hru napsal v jedenadvaceti letech, od té doby vedle dalších her vydal dva vysoce hodnocené romány: Pepsi Love (2001) a Speed k snídani (2009), natočil šest hudebních alb, věnuje se také výtvarnému umění a překládá Shakespeara. Jeho první detektivka V lese visí anděl (2013) se hned po vydání stala hitem v celé Skandinávii. A následne tento vrstevnatý a prepracovaný detektívne román, v ktorom uvádza na scénu dvojicu detektívov Holgera Muncha a Miu Krügerová, vyvolal obrovskú vlnu medzinárodného záujmu.
Prekladá sa do dvadsaťpäť svetových jazykov, vrátane hebrejčiny či japončiny. A všade tam, kde zatiaľ vyšiel, ho čitatelia vítajú s nadšením. V Holandsku bol rozobraný už v predpredaji a písalo sa o ňom ako o thrilleru roka, cez tri týždne sa držal v rebríčku najpredávanejších kníh podľa nemeckého Der Spiegelu, veľký úspech slávil aj v španielskom vydaní. A tisíce fanoušků Mii a Holgera se už teď můžou těšit na pokračování, norsky letos vyjde druhý díl série s názvem Sova.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM
Ukážky ePUB, Kindle (Mobi), PDF

Základný

Autor Samuel Bjork
Počet strán 384 strán
Rok vydania 2015
Série Holger Munch
Nakladateľ Plus
Jazyk Česky
Kód:  EK16528
Produktové číslo:  978-80-259-0422-0

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09