Obnoviť stránku
Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.

Utajená zákulisí

E-kniha, Česky
5 1 hodnotení
6,70 €

Utajená zákulisí

Kniha Miroslava Polreicha je ojedinělým a unikátním svědectvím o mezinárodně politických událostech poslední doby. Rozkrývá pozadí a dává přehled o politické geografii rozhodujících diplomatických postupů při přípravě a průběhu transformačního procesu se zvláštním zaměřením na stav a předpokládaný vývoj bezpečnostního prostředí. Poskytuje konkrétní rozbor současných politických podmínek USA, Ruska, Číny a jejich vzájemné závislosti.
Na uvedených příkladech charakterizuje v podstatě pozitivní, ale i kontraverzní roli české účasti na těchto událostech, ke kterým poskytuje nové, dosud ne zcela známé informace. Poukazuje otevřeně a kriticky na odpovědnost zainteresovaných osob a organizací. Zachovává teoreticko-analytický přístup z pohledu mezinárodních vztahů, práva a organizací (OSN, EU, NATO), které jsou nejenom věcně charakterizovány, ale podrobeny celkovému hodnocení z hlediska možného perspektivního vývoje. Kniha je pojata i jako metodologické vodítko pro vnímání podstaty funkce zahraniční služby.
Autor ve své knize vychází z aktivního působení v diplomatické a zpravodajské službě. Sugestivně podává svědectví o pozadí jeho napojení na zpravodajské služby SSSR a USA při řešení globálních konfliktních a krizových situací. Kniha je určená všem vnímavým čtenářům, studentům vysokých škol a učitelům mezinárodních vztahů a dějepisu.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi)
Druh ochrany Bez ochrany

Základný

Autor Miroslav Polreich
Počet strán 300 strán
Rok vydania 2010
Nakladateľ Petrklíč
Jazyk Česky
Kód:  EK1370
Produktové číslo:  978-80-722-9232-5

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB19