Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Unicornus a iné eseje

E-kniha, Slovensky
13,90 €

Unicornus a iné eseje

Kratšie filozofické texty maďarského spisovateľa a filozofa. V humorom okorenených reflexiách sa zameriava na rôzne duchovné, spoločenské a estetické témy. Uvažuje o priateľstve, o význame klauna v umeleckých dielach, ale aj o poetike Williama Wordswortha či významných sakrálnych dielach ľudstva ako je napríklad Stonehenge. Titulný, najrozsiahlejší text možno považovať za akýsi autoportrét či prierez životnou i spirituálnou múdrosťou (a skúsenosťou) tohto na dlhé roky umlčaného autora.

Béla Hamvas (1897 – 1968). Prešovský rodák prežil detstvo v Bratislave, odkiaľ po ukončení štúdií išiel na ruský front. Patrí k autorom, ktorých dielo bolo docenené až po smrti. Medzi najznámejšie popri Filozofii vína patria Óda na dvadsiate storočie, Silencium, Scientia sacra, Patmos, Unicornis – summa philosophiae normalis a iné. Veľký ohlas vyvolalo vydanie jeho monumentálneho románu Karneval v roku 1985.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Béla Hamvas
Počet strán 240 strán
Rok vydania 2019
Nakladateľ Marenčin PT
Jazyk Slovensky
Kód:  EK38248
Produktové číslo:  978-80-569-0437-4

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07