Obnoviť stránku

Údolie

E-kniha, Slovensky
5 1 hodnotení
Produkt je lokalizovaný pre SK
17,53 €

Údolie

Šiesta kniha francúzskej bestsellerovej série s kriminalistom Martinom Servazom

Martin Servaz, policajný vyšetrovateľ, momentálne postavený mimo služby, dostane uprostred noci naliehavý telefonát.
Marianne, jeho dávna láska nezvestná osem rokov, ho zúfalo žiada o pomoc. Suspendovaný vyšetrovateľ nesmie konať oficiálne, začne ju teda hľadať v hlbokých lesoch Aiguesvives na vlastnú päsť. Uviazne v údolí odrezanom od sveta, kde sa náhle odohrá séria brutálnych vrážd.
Obete zomierali krutou, trýznivou smrťou, rituálne znaky týchto zločinov poukazovali na pomstu.
Ale za čo? Kto ich vykonal? A prečo sa uprostred tejto hrôzy ocitla Marianne, matka jeho dieťaťa?
Zúfalý Servaz riskuje vlastný život, aby ju zachránil, a keď mu smrť dýchne do tváre, náhle pochopí…

Napísali o knihe

Napínavé, mrazivé, čtivé. Mě osobně zaujaly i ty úvahy o zlu ve společnosti, manipulaci a “šílenství” davu. A souhlasím s Martinem Servazem, že největší odvaha/hrdinství je zůstat sám sebou.

hodnotenie z databazeknih.cz

Tak ten konec mě tedy překvapil, to jsem nečekala. Přestože jsem jinou knihu od autora nečetla, docela jsem se v postavách zorientovala, ale asi tedy předchozí díly číst nebudu. Ale pokud bude následovat další, ráda po ní sáhnu.

hodnotenie z databazeknih.cz

Áách, to byl čtenářský zážitek. Od samého začátku jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Autor mě napínal jako strunu, děj se stupňoval, pachatele jsem sice nakonec odhalila, ale i tak toho bylo hodně, co mě naprosto dostalo. Ne nadarmo patří autor k mým nejoblíbenějším. Už se těším na další setkání s Martinem a doufám, že nebudu muset dlouho čekat :-)

hodnotenie z databazeknih.cz

Není vyplněn Alternativní text k fotografii!

Bernard Minier

Bernard Minier sa narodil v Béziers, vyrastal v juhozápadom Francúzsku a detstvo strávil v Pyrenejach. Študoval na univerzite v Toulouse, odkiaľ pochádza aj hlavný hrdina jeho trilerov Martin Servaz. Vvše dvadsať rokov žije neďaleko Paríža, je ženatý, má dve deti a písaniu sa venuje na plný úväzok.
Jeho prvý román Mráz bol preložený do niekoľkých svetových jazykov vrátane angličtiny a najväčší úspech zaznamenal vo Francúzsku a Nemecku.

Úryvok z 2. kapitoly

Administratívne vyšetrovanie sa skončilo, – vyhlásil predstaviteľ odborov tónom, ktorý neveštil nič dobré. – Dostaneš sa pred disciplinárnu radu. Bolo 15. júna 2018. Krásny deň. Slnečný a teplý.
Jeho suspendovanie sa začalo vo februári. Predpokladalo sa, že nemôže presiahnuť štyri mesiace. Iba ak by ho vedenie predĺžilo v očakávaní výsledkov trestného konania, ktoré sa otvorilo po smrti Erika Langa, slávneho autora detektívnych románov, a jeho obdivovateľa Rémyho Mandela pri požiari, ktorý založil ten druhý a pri ktorom bol prítomný aj Servaz.
Zvyšok udalostí bol už nejasnejší. Aspoň pre vedenie: Servaz zabudol v pravý čas spresniť, že po odchode z policajnej budovy ohrozoval zbraňou Langa, muža s haďou kožou. Tak ako sa zabudol priznať, že neurobil nič, aby ho zachránil, lebo bol priveľmi zaujatý vyslobodzovaním svojho syna z plameňov a útekom z horiacej stodoly.
Pozrel sa na Gustava, ktorý vedľa neho usilovne lízal kornútok zmrzliny. Chlapec mal voľno, keďže škola štrajkovala. Nechtiac znovu videl žiaru ohňa v tú noc, cítil na tvári tú páľavu, keď bežal s Gustavom k dverám stodoly.
Obrátil pohľad na ulicu. Mal stretnutie s jedným odborárom v pivárni na Ulici des Carmes, čo najďalej od sídla polície. V tom júni bol Toulouse rozpálený. Každé okno a každý kovový objekt vrhali ich smerom oslňujúce biele svetlo, akoby ich chceli oslepiť.
Budú čakať na rozhodnutie súdu, – pokračoval odborár, – kým určia dátum rady.
V pôvodnom znení sa hovorilo, že každá chyba, ktorej sa dopustí verejný zamestnanec pri vykonávaní svojej funkcie, ho vystavuje disciplinárnej sankcii bez ujmy na jeho právach, prípadne trestom, aké predpokladá zákon. Aby to bolo jasné, zamestnanca môže súd oslobodiť, ale vedenie ho môže sankcionovať.
Vitajte v úžasnom svete polície…

 

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Bernard Minier
Počet strán 480 strán
Rok vydania 2020
Série Martin Servaz (SK)
Diel série 6.
Diel série 6
Nakladateľ Lindeni
Jazyk Slovensky
Kód:  EK36268
Produktové číslo:  978-80-566-1932-2

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01