Obnoviť stránku

Ucho

Film

Ucho

Film Jana Procházky a Karla Kachyňu z roku 1970 patril k tým zakázaným titulom, ktoré ležali na dne pomyselného trezoru vôbec najhlbšie. Jednak preto, že meno spisovateľa Jana Procházku sa nesmelo verejne vysloviť, jednak preto, že film s pribúdajúcim časom napodiv stále naberal na aktuálnosti. Do distribúcie sa dostal až po novembri 1989, premiéru v kinách mal v júni 1990. Ide o komornú psychologickú drámu, v ktorej sa objavujú prvky satiry, frašky, grotesky, kriminálneho filmu a dokonca aj momenty hitchcockovského ladenia.
Aj medzi prominentami v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch platilo heslo „Dôveruj, ale preveruj". Preto aj vo vilách ministrov a ďalších vysokých funkcionárov boli montované „uchá" - odpočúvacie prístroje, ktorými mohla Štátna bezpečnosť kontrolovať týchto ľudí aj v ich intímnom súkromí. Výsledkom bola neistota, bezvýchodiskovosť, strach. To všetko vo vrchovatej miere prežívajú ministerský námestník Ľudovít a jeho žena Anna, ktorých výborne zahrali Radoslav Brzobohatý a Jiřina Bohdalová.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 0
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 1970
Scénar Jan Procházka, Karel Kachyňa
Žáner Drama, Psychologické, Thrillery

Réžia

Réžia Karel Kachyňa

Herci

Hrajú Jaroslav Moučka, Jiří Císler, Jiřina Bohdalová, Miloslav Holub, Radoslav Brzobohatý

Dĺžka

Dĺžka 91 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AV00236

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB12