Obnoviť stránku

Tatér z Osvětimi

E-kniha, Česky
4,8 52 hodnotení
13,32 €

Tatér z Osvětimi

Doteraz nevypovedané príbeh z tábora smrti podľa skutočného príbehu

Kniha Tatér z Osvětimi vznikla podle skutečného příběhu, jenž souvisí s jedním z nejznámějších symbolů holocaustu – čísly, která měli vězňové vytetována na předloktí. 
Keď sa slovenská žid Lale Sokolov stal v tom strašnom mieste tatérom a musel označovať svoje spoluväzňa číslami vyvedenými nezmazateľným atramentom, využil svoju nepatrnú voľnosť k činom. Vďaka svojej práci mohol vymieňať šperky a peniaze z majetku zavraždených židov za jedlo, ktoré pomáhalo ostatných väzňov držať nažive. Keby bol chytený, čakala by ho istá smrť. Za svoje prežitie mu vďačí mnohí.
O holokauste existuje nespočetné množstvo kníh. Táto je však unikátna. Lale Sokolov veľmi dobre vedel, čo spoluväzňa i jeho samotného čaká, a bol odhodlaný nielen prežiť, ale aj žiť naplno. To, čo poznal, je síce strašné, ale súčasne plné nádeje a odvahy. A v jeho spomienkach má svoje miesto napodiv tiež láska. V rade väzňov čakajúcich na tetovanie stála i zdesená, chvejúce sa dievča. Pre Lale - trochu drzého hazardéra - to bola láska na prvý pohľad.
Jeho a Gitin príbeh, overený podľa všetkých dostupných dokumentov a dlhšie ako sedemdesiat rokov nevyprávěný, potvrdil ich syn. Len sotva mohli vtedy dúfať, že sa ho dočkajú. Pri čítaní budete možno slziť, dej knihy vás však tiež povzbudí. Lebo to, čo je v ľuďoch najlepšie, prežilo aj v situácii zo všetkých najhoršie.

heather Morrisová

Narodila sa na Novom Zélande, žije a pracuje v austrálskom Melbourne. S Lale Sokolovom sa zoznámila v roku 2003 a toto stretnutie im obom zmenilo život. Vzniklo medzi nimi priateľstvo a Lale ju poveril, aby svetu odovzdala aj tie najvnútornejšie podrobnosti z jeho života za holokaustu.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Heather Morrisová
Počet strán 248 strán
Rok vydania 2018
Série Tatér z Osvětimi
Diel série 1
Nakladateľ Cpress
Typ E-kniha
Jazyk Česky
Kód:  EK26928
Produktové číslo:  978-80-264-2017-0

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14