Obnoviť stránku

Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta

E-kniha, Česky
4,9 18 hodnotení
11,88 €

Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta

Návrat silného príbehu z Osvienčimu teraz z pohľadu najvýraznejšie vedľajšie postavy

Krása jej zachránila život - a odsúdila ju.
V roku 1942, keď bolo Cilce iba šestnásť rokov, odviedli ju do koncentračného tábora Osvienčim -Březinka. Veliteľ Brezinka Schwarzhuber si všimol jej krásnych, dlhých vlasov a násilne ju oddelil od ostatných väzenkýň. Cilka rýchlo pochopila, že moc - dokonca aj neochotne zverená - znamená prežitie.
Za to, že spala s nepriateľom, bola po oslobodení obvinená z kolaborácie a poslaná na Sibír. Mala však na vybranú? Kde sú morálne hranice pre Cilka, ktorá prišla do Osvienčimu ako dieťa?
Vo väzenskom tábore na Sibíri musela Cilka čeliť novým a desivo znalým hrozbám, vrátane nechcené pozornosti dozorcov. Potom však zapôsobila na lekárku, a tá ju vzala pod ochranu. Cilka sa začala starať o chorých, usilovne sa o ne starala aj v brutálnych podmienkach.
Cilka sa denne potýkala so smrťou, čelila hrôzam, a pritom v sebe nachádzala nekonečnej zdroje síl. A keď ošetrovala väzňa Alexandra, zistila, že aj napriek všetkému, čo prežila, v sebe dokáže nájsť aj lásku.
Cilka bola ten najstatočnejší človek, akého som kedy poznal.
Lale Sokolov, Tatér z Osvienčimu

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Heather Morrisová
Počet strán 336 strán
Rok vydania 2019
Série Tatér z Osvětimi
Diel série 2
Nakladateľ Cpress
Jazyk Česky
Kód:  EK32156
Produktové číslo:  978-80-264-2813-8

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11