Obnoviť stránku

Tajnosti

Film
3,5 2 hodnotení

Tajnosti

Julie je žena, ktorá má zdanlivo úplne všetko. Pohľadného manžela, prospievajúcu a dospievajúcu dcéru, nenáročnú prácu prekladateľky, ktorá prekladá nie pre peniaze, ale buď pre radosť, alebo jednoducho len pre pocit, že pracuje, a teraz dokonca aj nový, vysnívaný dom ... Ale tiež má v sebe tajomstvo, ktoré sa v tomto jej idylickom živote pomaly mení na časovanú bombu. Niekedy však dobre časovaná bomba môže svojím výbuchom a "prečistením terénu" priniesť ten najväčší úžitok a naopak idylický život môže byť tým najväčším nešťastím, ktoré človeka postihne bez toho, aby si toho vôbec stačil všimnúť. Keď ráno Julie náhodne začuje správu o smrti svojej obľúbenej speváčky Niny Simone, a spomenie si na dobu, kedy bola mladá a všetko bolo jednoduchšie, úplne iracionálne sa rozhodne kúpiť si piano. A táto nezmyselná misia, ktorá ju odvedie od bezpečnej dennej rutiny (a zdanlivo taktiež od dôležitých rozhodnutí, pred ktorými Julie uteká), sa stane akousi novodobou odysseou, v ktorej sa Julii i celej jej rodine zmení od základu celý život.

"Pre mňa ten film rozpráva o hľadaní istého bodu nula. Aby človek mohol začať znova, od nuly - to znamená s čistou hlavou a čistým svedomím, musí sa najskôr k tej nule vrátiť. Naša hlavná hrdinka tento bod nula hľadá. Rozhodla sa vyriešiť svoju budúcnosť, ale zisťuje, že ak nedorieši svoju minulosť, akákoľvek budúcnosť je rovnako vopred odsúdená k polovičatosti, "hovorí scenáristka a režisérka Alice Nellis.

"Je to tak pekný scenár, že keď ho nemôžem točiť sám, chcem pri tom byť aspoň ako producent," povedal o svojej účasti Jan Svěrák, ktorý pri projekte Tajnosti vystupuje v úlohe producenta.

Rolu Julie stvárňuje speváčka, inštrumentalistka, skladateľka a herečka Iva Bittová, jej manžela hrá medzinárodne najúspešnejší český herec posledného desaťročia Karel Roden, dcéru Ceciliu Martha Issová, jedna z najvýraznejších hereckých talentov mladej generácie. Objavom filmu sľubuje byť mladá muzikálová hviezda, Miloslav König, ktorý hrá aj v úspešnom muzikáli divadla TaFantastika Obraz Doriana Graya. Snímka Tajnosti znamená návrat do českého filmu pre Ivana Fraňka, rodáka z Plzne, ktorý však žije v Paríži a ako herec sa objavil v množstve francúzskych a talianskych filmov.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 442
Kvalita SD (576p)
Rok vydania 2007
Scénar Alice Nellis

Réžia

Réžia Alice Nellis

Herci

Hrajú Iva Bittová, Karel Roden, Martha Issová, Ivan Franěk, Miloslav König

Dĺžka

Dĺžka 95 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AVSV0004

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07