Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Stručná historie času

Audiokniha
5 13 hodnotení
8,59 €

Stručná historie času

Bestseller populárno náučnej literatúry vysvetľujúce podstatu vesmíru

Aká je povaha priestoru a času? Kde sa vzal vesmír a kam smeruje? Mohol sa na jeho vzniku podieľať Boh? Dá sa cestovať časom? Čo sa stane astronautovi v čiernej diere? Na takéto otázky sa pokúša čo najzrozumiteľnejšie odpovedať jeden z najvýznamnejších vedcov súčasnosti, britský matematik a astrofyzik Stephen Hawking. Táto populárno vedecká publikácia sa stala svetovým bestsellerom a bola preložená do viac ako štyridsiatich jazykov.

Stephen William Hawking

Britský teoretický fyzik a jeden z najznámejších vedcov vôbec sa narodil 8. januára v Oxforde. Otec z neho chcel mať lekára, on sám sa však zaujímal o matematiku, fyziku a chémiu. Ešte pred maturitou si podal žiadosť o prijatie na Oxfordskou univerzitu, kam bol prijatý a dostal aj študijné štipendium. Pretože však nemohol na škole študovať matematiku, venuje sa fyzike. V dvadsaťjeden rokoch mu bola po páde zo schodov diagnostikovaná amyotrofická laterálna skleróza s tým, že mu zostávajú dva roky života. Táto prognóza sa však nevyplnila a Stephen prežil plnohodnotný život so svojimi deťmi a manželkou Jane, avšak pripútaný na invalidný vozíček, neskôr aj s neschopnosťou hovoriť. Významne prispel najmä k rôznym odborom kozmológie a kvantovej gravitácie. V roku 1977 sa stal profesorom gravitačné fyziky na univerzite v Cambridge a v rokoch 1979 až 2009 tam potom zastával post lukasiánského profesora matematiky.

filip Švarc

Interpret filip Švarc je známy ako moderátor Fajn rádia, kde pôsobil viac ako 10 rokov. Vďaka svojmu výraznému hlasu je veľmi obľúbeným dabérov. Nadaboval napríklad Martyho v animovanom filme Madagaskar, Aliho G, vo filmoch ako sú napríklad Terkel má problém, Lost, Pohotovosť, Múmia. Jeho hlas je známy aj z Top Gear. Ako voiceover je známy z relácií Superstar, Hlas Československa, Topstar magazín. V audioknižním svete nie je žiadnym nováčikom, načítal cez 11 audiokníh.

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 06:15:24

Autor

Autor Stephen Hawking
Interpret Filip Švarc

Podrobnosti

Rok vydání 2018
Délka 6 h
Kategorie Literatúra faktu a publicistika, Populárne náučná
Typ Audiokniha
MIME typ mp3
Jazyk Česky
Kód:  AUD04146
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14