Obnoviť stránku

Šetri sa, Einstein!

E-kniha, Česky
4,7 14 hodnotení
9,46 €

Šetri sa, Einstein!

Po prečítaní tejto knihy už nikdy nebudete tupo stáť pred chladničkou a pýtať sa sami seba, pre čo ste to vlastne išli

Máte občas pocit, že ste otrokmi svojho inteligentného telefónu, Googlu alebo Wikipédie? Stáva sa vám, že si neviete spomenúť, kde ste nechali kľúče od auta, alebo dokonca samotné auto? Nepanikárte! Inšpiratívna a zábavná kniha Šetri sa, Einstein! vás prevedie technikami, ktoré vám pomôžu obnoviť netušenú kapacitu vašej pamäti.
Autor sa pútavou a zábavnou formou označovanou ako reality šou v knižnej podobe snaží zistiť, čo je podstatou vynikajúcej pamäte, a vydáva sa ako aktívny pozorovateľ na majstrovstvá USA v pamäťových schopnostiach, aby sa tam stretol s ľuďmi disponujúcimi mimoriadnymi pamäťovými schopnosťami. O rok neskôr sa na tú istú súťaž vracia znovu – teraz už ako rovnocenný súper a jeden z ašpirantov na celkové víťazstvo. K úspechu mu pomohol intenzívny tréning pamäti, kedy strávil niekoľko mesiacov štúdiom antických mnemotechnických metód, s ktorými sa zoznámil pri svojej prvej návšteve súťaže.
Foerovo podivuhodné dobrodružstvo, predstavujúce autorovu premenu z chronicky zábudlivého novinára na šampióna Spojených štátov v pamäťových schopnostiach, slúži ako zaujímavý rámec objavného skúmania nesmierneho, a pritom skrytého vplyvu, ktorý má pamäť na každý aspekt nášho života. Knihu, ktorá vychádza v 23 krajinách a hneď po vydaní sa stala bestsellerom New York Times, môžete čítať ako praktickú príručku pre zlepšenie pamäti aj ako príbeh pamäti našej civilizácie, antickými školami počnúc a prenosom pamäte na externé disky počítačov končiac.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi)
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Joshua Foer
Počet strán 320 strán
Rok vydania 2012
Nakladateľ Jota
Jazyk Česky
Kód:  EK12852
Produktové číslo:  978-80-746-2009-6

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02