Obnoviť stránku

Pražské Jezuliatko

E-kniha, Slovensky
11,11 €

Pražské Jezuliatko

Úcta k Pražskému Jezuliatku zdôrazňuje tajomstvo Ježišovho detstva. Svätá Terézia z Avily si vždy, keď zakladala nový karmelitánsky kláštor, priala, aby v ňom bola soška dieťaťa Ježiša. Nebola však sama, kto ho uctieval, medzi jeho veľkých ctiteľov patril napríklad aj svätý František z Assisi, svätý Anton Paduánsky, vždy zobrazovaný s malým Ježiškom v náručí, svätá Terezka z Lisieux a mnohí ďalší.

Pohľad na sošku Jezuliatka v nás môže vyvolať prejav úcty k Ježišovi v jeho človečenstve i v jeho moci. Ponížil sa, a pritom vládne. Ježiš je dieťa a zároveň kráľ.

Sväté dieťa ukončuje nepriateľstvo, vyslobodzuje väzňov, zachraňuje odsúdených na smrť, zatvrdnutých hriešnikov privádza k pokániu a bezdetných rodičov požehnáva deťmi. Jednoducho povedané, pre všetkých sa stal všetkým.

Žiadna kolika nie je taká bolestivá, žiadna horúčka taká prudká, žiadny nádor taký zhubný, žiadny útok satana taký zúrivý, žiadny mor taký nákazlivý, žiadny opuch taký závažný, aby ho nerozptýlilo alebo nevyliečilo toto požehnané dieťa.

Knihe bol udelený imprimatur.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor Silvia Koscelanská-Hajdučeková
Počet strán 168 strán
Rok vydania 2021
Nakladateľ Zachej.sk
Jazyk Slovensky
Kód:  EK41256
Produktové číslo:  978-80-8211-412-9

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18