Obnoviť stránku

Okultismus Johna Dee

E-kniha, Česky
21,90 €

Okultismus Johna Dee

Ponořte se do života a díla Johna Deea, renesančního matematika a „kouzelníka královny Alžběty"! György E. Szőnyi přináší analýzu renesančního okultismu a jeho místa v evropských kulturních dějinách. Zabývá se vědeckými a duchovními spisy Johna Dee jako reflexními zdroji tradiční mystiky. Szőnyi zkoumá intelektuální základy magie a zaměřuje se na ideologii exaltatio , oslavování nebo zbožštění člověka. Tvrdí, že to byla touha po exaltatio, která formovala a spojovala dohromady i jinak rozmanité myšlenky a činnosti Johna Dee.
György E. Szonyi je profesorem angličtiny na univerzitě v Szegedu a intelektuální historie na Středoevropské univerzitě v Budapešti. Je autorem dalších dvou knih o Johnu Dee.

Parametre a špecifikácia

Formát a typ ochrany

Dostupný formát ePUB, Kindle (Mobi), PDF pre čítačky
Druh ochrany Social DRM

Základný

Autor György Szönyi
Počet strán 384 strán
Rok vydania 2020
Nakladateľ Volvox Globator
Jazyk Česky
Kód:  EK38220
Produktové číslo:  978-80-751-1523-2

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17