Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Oheň probuzení

Audiokniha
4,6 13 hodnotení
14,90 €

Oheň probuzení

První díl nové série Draconis Memoria od autora bestsellerové trilogie Stín krkavce

V rozľahlých oblastiach ovládaných Kovolodním obchodným syndikátom neexistuje cennejšie surovina než krv Draggo. Po vykrvácaní v zajatí chovaných či v prírode ulovených Červených, Zelených, Modrých a Čiernych Draggo možno vydestilovať elixíry, ktoré obdarujú závratnými schopnosťami nespočetnou skupinku mužov a žien známych ako Krvožehnaní. Málokto však vie, že jednotlivé rody Draggo chradnú. Ich krvi sa nedostáva a vojna s Korvantinskou ríšou sa blíži. Posledná nádej Syndikátu sa upierajú k nejasným zvestiam o existencii ďalšieho druhu Draggo - oveľa mocnejšieho, než sú ostatní - a k hŕstke vyvolených, ktorí sa ho teraz musia pokúsiť nájsť.
V príbehu sa postupne prelínajú osudy troch hlavných hrdinov. Claydon Torcreek, zlodejíček a neregistrovaný Krvožehnaný, sa nedobrovoľne ocitá v službe Syndikátu a je vyslaný pátrať v neprebádaných pustatinách po legendárnom tvorovi. Lizanne Lethridgová, prvotriedne agentka a nájomná vrahyňa, riskuje život na výzvednej misiu do srdca nepriateľského územia. A Corrick Hilemore, podporučík na Kovolodním krížniku, po bitke s pirátmi a následne s korvantinskou flotilou dopláva až na kraj sveta a do nebezpečenstva oveľa väčšieho, než mohol tušiť.
Všetci traja musia zviesť neúprosný boj, aby odrazili nástup zničujúce vojny, alebo jej padli za obeť.

Napsali o knize Oheň probuzení

"Ryan obratne, realisticky as nenútenú zručností balansuje medzi dračie fantasy, špionážnym thrillerom a steampunkové námorníckym románom."

Publishers Weekly

"Oheň prebudení je úžasné dielo predstavivosti s množstvom zvratov, osviežujúcim odlišným prostredím a výborne vystavaným svetom. Skvelé čítanie. "

Mark Lawrence, spisovateľ

"Ryan vytvoril pútavý a magický svet, ktorým čitateľa vykonáva v skvele napísanom románe, u ktorého je isté, že sa zaradí medzi ďalšie fantasy klasiky."

The Huffington Post

"Fascinujúci svet, ktorému vládnu korporácie a kde veľká časť moci pochádza z dračej krvi, poskytuje príťažlivé prostredie pre rozsiahly epický príbeh. Zbesilé tempo a túžba dozvedieť sa viac môžu za to, že je tak pôsobivý. "

locus

Anthony Ryan

(Nar. 1970) pochádza zo Škótska, vyštudoval históriu, žije a pracuje v Londýne. Dlho bol zamestnaný v britskej štátnej správe a po úspechu svojho prvého románu Pieseň krvi (2013; slovensky Host 2014) začal písať na plný úväzok. Bestsellerové trilógii Tieň krkavca po druhom dieli Pán veže (2014; slovensky Host 2015) završuje kniha Kráľovná ohňa (2015). Prvé dva diely trilógie vychádzajú aj ako audiokniha. V júli vyšiel prvý diel novej fantasy série The Draconis Memoria: The Waking Fire, ktorý plánujeme k českému vydanie na budúci rok. Ryan také pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues. (zdroj: nakladatelstvi.hostbrno.cz)

Vasil Fridrich

Český, najmä divadelné, herec pôvodom z Uherského Hradišťa. Vyštudoval pražskú DAMU. Pôsobil vo Švandovom divadle, v Divadle v Celetnej alebo v Stredočeskom divadle v Plzni, kde si zahral napríklad Chlestakova v inscenácii Revízor. V súčasnosti hrá v Mestských divadlách pražských alebo s Komorní činohry Praha.

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 26:44:07

Autor

Autor Anthony Ryan
Interpret Vasil Fridrich

Podrobnosti

Rok vydání 2019
Kategorie Fantasy a sci-fi, Zahraničná literatúra
Série Draconis Memoria (audio)
Diel série 1
MIME typ mp3
Jazyk Česky
Kód:  AUD00196
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14