Obnoviť stránku

Obraz Doriana Graye

Audiokniha
8,69 €

Obraz Doriana Graye

Rozhlasová dramatizace slavného románu Oscara Wilda z roku 1980 o stále mladičkém Dorianovi, který nadchl Basila Hallwarda svým půvabem a nevinností, a tak jeho tvář zvěčnil na plátnu. Basilův přítel poté Doriánovi ukázal všechny krásné možnosti života včetně drogových dýchánků a rozkoše s dívkami. Přestože Dorián přišel o svou nevinnost, stále je mladý a ne a ne zestárnout.
Román v sobě obsahuje hororové prvky (s gotickým nádechem) a faustovské téma. Zachycuje umělecké pohnutky dekadence i homosexuality, proto byla kniha po svém vydání mnohými odsuzována. Dnes je považována za jeden z pilířů moderní literatury, je jí ovlivněno mnoho dalších děl.

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 03:56:10

Autor

Autor Oscar Wilde
Interpret Slávka Budínová, Marie Rosůlková, Miroslav Masopust, Miloš Nedbal, Jiří Adamíra, František Němec, Jaroslav Konečný

Podrobnosti

Délka 4 h
Kategorie Audioknihy, Klasické diela
Jazyk Česky
Kód:  AKA043

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09