Obnoviť stránku

Nikdy nedělej kompromis

Audiokniha
4,8 42 hodnotení
16,90 €

Nikdy nedělej kompromis

Nikdy nedělej kompromis vás naučí vyjednávací taktiky používané agenty FBI.

Audiokniha Nikdy nerob kompromis vás naučí vyjednávacej taktiky používané agentmi FBI, ktoré sa najviac osvedčili v kritických, ale aj každodenných situáciách. Jej autor Chris Voss desiatky rokov pôsobil ako hlavný vyjednávač FBI s únoscami. Dnes patrí k najvyhľadávanejším lektorom prestížnych podnikateľských škôl a súčasne pôsobí ako poradca veľkých spoločností pri ich strategických rokovaniach.
Vossovy techniky už preukázali funkčnosť v mnohých náročných situáciách, od oslobodenia rukojemníkov po úspešnej miliardové fúzie. A teraz ich môžete využiť aj vy: vo svojej práci, pre získanie lepšieho miesta, vyššieho platu, či dokonca pri presviedčaní svojich detí. Kniha sa navyše číta ľahko ako beletria, pretože autor svoj výklad prekladá napínavým opisom udalostí, v ktorých sa VOSS a jeho kolegom z FBI podarilo uspieť v situáciách, keď išlo o všetko: o ľudské životy.
V knihe sa okrem iného dozviete:
Ako používať metódy aktívneho počúvania, najmä zrkadlenie, mlčanie a hlas nočného DJ
Ako upokojiť situáciu a vyvolať v náprotivku pocit bezpečia, aby sa nebál odhaliť ako rozlíšiť medzi tým, čo dotyčný chce a čo nevyhnutne potrebuje
Čo to je taktická empatie a ako používať tzv. labeling
Ako odzbrojiť druhého v jeho sťažnostiach voči vám
Prečo je "nie" tým najlepším začiatkom a ako ho dosiahnuť ako možno prinútiť druhú stranu k e-mailovej reakcii
Čo to sú kalibrované otázky a ako ich použiť na nasmerovanie energie náprotivku na riešenie vašich problémov
Ako efektívne zjednávať aj v prípade, že jednáte s agresívnym protivníkom či sa stretávate s urážkami

Napísali o knihe

Túto knihu odporúčam do knihovničky každého vyjednávača, pretože je nasiaknutá praxou skrz naskrz. Stačí len škrtnúť zápalkou a aj začiatočník s ňou vyčaruje docela pôsobivý vyjednávaciu ohňostroj. Autor stavia na bohatých skúsenostiach z FBI, kde sa roky handrkoval s teroristami a únoscami. Ponúka psychologické metódy boja, ktoré vám vo väčšine bežných rokovaní pomôžu prekabátiť protivníkov a získať vrch bez straty kvetinky. Je to kniha zdravo cynická, praktická a rozhodne ju môžem odporučiť aj ako súbor zrozumiteľných rokovacích príbehov, ktoré sú koniec koncov hlavnou náplňou každej knihy o vyjednávanie. Ako vyjednávači sa neustále učíme z príbehov - od kolegov, psychológov, mazaných praktikov, ale aj veteránov z FBI, ako je Chris Voss.

Robert Vlach, konzultant, autor bestselleru Na voľnej nohe

Nikdy nerob kompromis Chrisa VOSS je tak trochu iná kniha o biznise. Je to kniha, ktorá kladie dôraz na dôležitosť emočnej inteligencie bez obetovania sily potrebné k uzavretiu obchodu. Je z pera bývalého vyjednávača s únoscami - niekoho, kto nesmel prijať "nie" ako odpoveď - čo z nej robí fascinujúce ctive. Pritom je výsostne praktická. Na stránkach Kompromisu nájdete techniky, s ktorými sa dostanete k dohode, o ktorú vám ide.

Daniel H. Pink, autor knihy Predávať je ľudské

Táto kniha ma dostala. Je to strhujúce čítanie, plné okamžite použiteľných rád - a to nielen pre rokovania, kedy je v stávke veľa, ale aj pre zvládanie každodenných konfliktov v práci či doma.

Adam Grant, autor NYT bestselleru Originals a Give and Take

Chrisovi VOSS sa v odbore vysoko rizikových vyjednávania, kedy je v stávke veľa, vyrovná len málokto. Techniky opísané v jeho knihe fungujú - či už v biznise, alebo v osobnom živote.

Joe Navarro, bývalý zvláštny agent FBI a autor knihy What Every BODY is Saying

Chris Voss

Chris Voss začínal ako radový policajt, vypracoval sa však do pozície hlavného vyjednávača s únoscami v FBI, kde pôsobil celkom 24 rokov. Teraz je považovaný za jedného z najvýznamnejších praktikov i lektorov rokovacích techník na svete. Založil konzultačná spoločnosť The Black Swan Group, ktorá radí firmám z rebríčka Fortune 500 v rámci komplexných vyjednávania. Voss učil na mnohých obchodných školách, vrátane Marshall School of Business (pod University of Southern California), McDonough School of Business (pri Georgetown University), na Harvardskej univerzite, Sloan School of Management (pod MIT) a Kellogg School of Management (pri Northwestern University).

Parametre a špecifikácia

Audio

Délka 09:09:06

Autor

Autor Chris Voss
Interpret Petr Hanák

Podrobnosti

Kategorie Osobný rozvoj
Jazyk Česky
Kód:  AK1A620

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17