Obnoviť stránku

Nejistá sezóna

Film

Nejistá sezóna

S humorom, satirickou príchuťou i s nádychom nostalgie predostiera táto trpká komédia peripetie malého divadelného súboru (Divadla starých forem), ktorý má síce úspech u publika, ale zároveň aj stále problémy s nadriadenými orgánmi. Zachytáva usídľovanie divadla na novej „scéne“ v nevyhovujúcej sále periférneho kultúrneho domu, priebeh skúšok novej hry a jej premiéru, ale aj epizódy zo zákulisia.
Značný priestor tu majú ukážky z hier repertoáru Divadla Járy Cimrmana (Němý Bobeš, Akt, Dlouhý, Široký a Krátkozraký, Dobytí Severního pólu, Cimrman v říši hudby, Vizionář), hoci meno fiktívneho slávneho génia tu ani raz nepadne. Film vychádza zo skutočných situácií, nie je v ňom (okrem hier) nič vymysleného. Odohráva sa celý v priestoroch kultúrneho domu a jeho tesnom okolí. Hlavným dejiskom je potom stiesnené zákulisie, kam však doliehajú aj ozveny všedných starostí protagonistov.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 0
Kvalita SD (432p)
Rok vydania 1987
Scénar Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák
Žáner Komédie

Réžia

Réžia Ladislav Smoljak

Herci

Hrajú Jaroslav Weigel, Ladislav Smoljak, Miloň Čepelka, Petr Brukner, Zdeněk Svěrák

Dĺžka

Dĺžka 88 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AV00130

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08