Obnoviť stránku

Návrat strateného syna

Film

Návrat strateného syna

O človeku, ktorý postupne začal v živote strácať sebazáchovy imunitu proti všetkému nepravému, nemravnému, polocharakternému, čo sa tvári tak nevinne, samozrejme a normálne; začal si to pripúšťať práve ako nepravé, nemravné a znehodnocujúce ľudský život. Prestal to považovať za normálne – a v tom okamihu sa ocitol v konflikte so sebou samým a so svetom všetkých "normálnych" ľudí okolo seba.
Modelovosľ prostredia a situácií, alegoričnost zámeru aj rad scén je zdanlivo popretá dokumentaristickou vierohodnosťou obrazového spracovania. V rovine podobenstva sa pohybujú štylizované postavy, pomenované krstnými menami hercov. Odlúčenie a uzavretosť zdôrazňujú prevažujúce interiéry, zábery pozorovania sveta cez sklo, symbolika okien.
Z jemných náznakov gest a pohybu, často aj z existenciálnej kŕčovitej hereckej akcie sa dozvedáme o myšlienkach a duševnom stave hrdinov, o ich osamotenosti a existenciálnej úzkosti, neschopnosti živej, úprimnej medziľudskej komunikácie. Svet Evald Schormovi hľadá dobro, ľudskosť, pochopenie a toleranciu. Vo filme debutoval vynikajúci český kameraman František Uldrich.

Parametre a špecifikácia

Základný

Dĺžka ukážky filmu 0
Kvalita SD (432p)
Rok vydania 1966
Scénar Sergej Machonin
Žáner Drama, Psychologické

Réžia

Réžia Evald Schorm

Herci

Hrajú Dana Medřická, Jan Kačer, Jana Brejchová, Jiří Menzel, Milan Morávek

Dĺžka

Dĺžka 100 min

Produkcia

Produkcia ČR
Kód:  AV00126

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13